​PuMa N1 voittoisana Nurmossa
N1Julkaistu: 05.02.2024 10.08

​PuMa N1 voittoisana Nurmossa

Ilba Gashi nousee hyökkäykseen Sanni Suomelan tarjoilusta, Jymyn Emilia Tyynismaa torjunnassa (kuva Jani Kantokoski)

PuMan naisten 1-sarjaryhmä haki kolme pistettä hyvätasoisesta ottelusta Nurmohallista sunnuntaina. Jymy Volley Akatemialla oli sunnuntain ottelussa mukana peräti viisi liigapelaajaa, mutta silti pisteet matkasivat Helsinkiin.

Kaksi ensimmäistä erää mentiin PuMan komennossa. Joukkueen peli oli tasapainoista ja vakuuttavaa pelin kaikilla osa-alueilla. Joukkue syötti hyvin, vastaanotti varmasti ja hyökkäsi tehokkaasti. Ja samalla kun omaan kenttään pallo ei helpolla jäänyt ja passari Sanni Suomela käytti tasaisesti tehokkaasti hyökännyttä laituritrioa Eevi Lehmus, Sara Aito ja Elisa Muukkonen, molemmat erät tulivatkin varsin selvästi vierasjoukkueelle.

Kolmannessa erässä Jymyn liigalaiturin Veera Heinimäen korvasi nuori Henna Sandell, joka toikin ryhtiä Jymyn vastaanottopeliin. Ja samalla kun PuMa pelasi hieman huolimattomasti ja antoi vastustajalle hyökkäys- ja vastaanottovirheillä turhan paljon pisteitä, kotijoukkue vei erän 25-20.

Neljäs erä käynnistyi myös Jymyn komennossa. Kotijoukkueen johtaessa jo 12-6 PuMa vaihtoi Sara Aiton tilalle laituriksi Emiliina Heimalan, joka kiitti vastuusta ja hyökkäsi ennakkoluulottomasti. Vaihto piristi joukkuetta selvästi ja se sai Jymyä kiinni, mutta kuitenkin kotijoukkue pysyi koko ajan muutaman pisteen johdossa. Jymy johti vielä parhaimmillaan 23-21, mutta PuMan kantti piti paremmin ja Emiliina Heimalan vahvalla 4-paikan hyökkäyksellä joukkue lopulta sinetöi erän ja koko ottelun numeroin 1 – 3 (15-25, 17-25, 25-20, 26-28).

- Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä kyllä vahvaa esitystä ja rentoa hyvää pelaamista. Molemmilla passarit pyörittivät peliä hyvin, mutta meidän laiturit peittosivat kyllä vastustajan vastaavat pelaajat selvästi, pohti joukkueen valmentaja Seppo Siika-aho

- Kolmas erä karkasi sitten meiltä vähän turhan helposti ja kaveri sai hyvän otteen pelistä. Neljännen alussa oltiin myös aika purjeessa. Empun sisääntulo toi lisää virtaa meidän hyökkäyspeliin ja uutta ilmettä koko joukkueelle. Hurja 60% hyökkäysteho ilman virheitä kovassa paikassa on kyllä hatunnoston arvoinen suoritus, iloitsi Siika-aho

- Liigapelaajilla miehitetty Jymy oli hyvä vastustaja, Nurmohalli on kiva paikka pelata ja peli oli myös varsin hyvätasoista. Tämä oli hyvä haaste meille ja joukkue otti haasteen vastaan ja hoiti homman kotiin. Ja jälleen kerran vaihdosta tuli useita pelaajia jotka kylmäpäisesti pelin ratkaisevilla hetkillä auttoivat osaltaan joukkueen voittoon. Meillä on laaja rosteri ja se on kyllä osoittautunut meidän yhdeksi isoksi vahvuudeksi tällä kaudella.

PuMan parhaana palkittiin ansaitusti peliä hyvin johtanut passari Sanni Suomela ja Jymyn paras oli varmasti läpi ottelu vastaanottanut libero Marleene Mäkinen.

Voitollaan PuMa nousi takaisin sarjan kärkeen, nyt myös niin että kaikilla kärkiryhmillä on vähintään yhtä monta peliä pelattuna.

PuMan pelit jatkuvat ensi lauantaina kun joukkue matkustaa TuUL:n vieraaksi Turkuun. Ottelu alkaa klo 17 ja on nähtävissä SolidSportissa.