PuMa sarjakärkeen
N1Julkaistu: 22.01.2024 09.28

Sara Aito lyö (kuva MLahdes)

PuMan naisten 1-sarja jatkui viikonloppuna voitokkaasti. Joukkue sai viikonloppuna vastaansa kahdesti sarjan suosikkeihin kuuluvan Raision Urheilijat. PuMa oli vahvempi joukkueiden molemmissa kohtaamissa ja vei voiton kotonaan 3 – 1 sekä vieraissa 3 – 2 ja saalisti siten viikonlopusta viisi sarjapistettä. Näin joukkue nousi myös 1-sarja kärkipaikalle.

Lauantaiseen kotipeliin PuMa tuli hyvin latautuneena. Alku oli molemmilta joukkueilta vähän tunnustelevaa mutta pian PuMa otti pelin hallintaansa. Joukkue syötti hyvin ja sai siten parhaan terän RaisUn pelistä pois. Ja kun samaan aikaan PuMan oma vastaanotto oli hyvää, se pystyi passarinsa Sanni Suomelan johdolla luomaan jatkuvasti hyviä hyökkäyspaikkoja, joita erityisesti kolmikko Sara Aito, Elisa Muukkonen ja Eevi Lehmus päättivät hyvillä tehoilla. Toinen erä oli samalla tavalla PuMan hallintaa kun taas Raisio koetti löytää toimivaa kuusikkoa.

Myös kolmas erä oli PuMan hallintaa aina 23-18 -tilanteeseen asti. PuMa alkoi hieman varmistelemaan voittoaan ja kun samaan aikaan RaisU taisteli hurjasti ja pelasti liberonsa Annalina Frimanin johdolla monta PuMa ottelupalloa aivan lattian rajastakin, erä kääntyi lopulta vieraille 29-27. Neljänteen erää PuMa tuli taas sisuuntuneena ja Raision ei enää löytänyt samanlaista hurmiota ja niin erä ja koko ottelu PuMalle 3 – 1 (25-18, 25-18, 27-20, 25-14).

PuMan parhaana palkittiin hakkurin tontilla urakoinut ja 21 pistettä takonut Elisa Muukkonen. Vieraiden parhaan palkinnon sai taas joukkueen passari Emilia Kangassalo.

Raisiossa tasainen ottelu

Sunnuntaina joukkueet kohtasivat uudestaan Kerttulan Liikuntahallissa Raisiossa. Ensimmäinen erä oli jatkumoa edellisen päivän kohtaamisesta, mutta toisessa erässä PuMa teki enemmän virheitä ja Raisio sai omaa syöttöään tehokkaammaksi, samoin kotijoukkueen vastaanotto parani ja sitä mukaa myös hyökkäyspeli. Raisio veikin kaksi seuraavaa erää hyvällä pelillä. Neljänteen erään PuMa lähti terävästi ja sai parhaimmillaan jo 12-4 -johdon. Vaikka Raisio kiristikin peliään, johto kesti erän loppuun asti ja niin mentiin viidenteen erään.

Viidennestä erästä kehittyi oikea jännitysnäytelmä. Joukkueet johtivat erää vuorotellen ja erän loppuun tullessa PuMa oli saanut 14-11 johdon. RaisU kuitenkin kiri ja sai kaksi ottelupalloakin ennen kuin PuMan Elli Lahdeksen torjunta päätti 2,5-tuntiseksi venyneen ottelun 3 – 2 (25-20, 18-25, 19-25, 25,21, 18-16).

PuMan parhaana palkittiin terävästi läpi ottelun hyökännyt Sara Aito ja kotijoukkueen palkinnon sai 20 pistettä tehnyt Anna Johtela.

Ensi viikonloppuna PuMalla on taukoa 1-sarjapeleistä mutta suurin osa joukkueen pelaajista pelaa A-tyttöjen B-pooliturnauksessa, joka pelataan Viikin Normaalikoululla lauantaina 27.1. klo 10:00 alkaen. Otteluohjelma löytyy osoitteesta: https://tulospalvelu.lentopallo.fi/category/TA!vb2023n/group/55/fixtures ja pelit näkyvät SolidSportista A-tyttöjen kanavalta.

Naisten 1-sarja jatkuu joukkueella kahden viikon päästä sunnuntaina 4. helmikuuta kun joukkue matkaa JymynVolley Akatemian vieraaksi Nurmoon.