​PuMa sarjakärkeen kaatamalla Salon
N1Julkaistu: 07.12.2023 12.37

Sanni Suomela ja muu joukkue onnittelee Celine Wengerin onnistunutta hyökkäystä (kuva MLahdes)

PuMan naisten 1-sarjaryhmä rymisteli itsenäisyyspäivänä sarjan kärkikamppailussa 3-0 -voittoon sarjaa johtaneesta LP Viesti Akatemiasta. Voiton ansiosta PuMa nousi 11 pelatun ottelun jälkeen naisten 1-sarja piikkipaikalle.

Vielä ensimmäisessä erässä PuMan peli oli hieman hapuilevaa ja salolaiset pystyivät painostamaan joukkuetta kovalla aloitussyötöllä ja rohkealla hyökkäyspelillä. Tilanteessa 11-17 PuMa otti tuplavaihdon ja sai puolestaan horjutettua Salon vastaanottoa. Samalla joukkueen puolustuspelaaminen ja jatkopallohyökkäys lähti toimimaan ja vieraat jäivät ilman aseita kotijoukkueen esityksen edessä. Lopulta erä selkeästi PuMalle 25-22.

Toisessa erässä PuMa jatkoi siitä mihin oli ensimmäisen erän päättänyt. Joukkue syötti hyvin ja antoi vastustajalla hyvin vähän pisteitä omilla virheillään. Joukkue puolusti hyvin ja hyökkäsi tehokkaasti, erityisesti keskipelissä kotijoukkue oli tehokas ja kun joukkueen vire pysyi hyvänä läpi erän, toinen tuli kotijoukkueelle selvästi 25-16.

Pitkä erätauko saattaa usein muuttaa ottelun kulkua merkittävästikin. Tällä kertaa kuitenkin PuMa jatkoi vahvaa esitystään myös heti kolmannen erän alusta. Erä kulki varsin samoja latuja kuin toinenkin ja niin kolmas erä myös kotijoukkueelle ja koko ottelu 3–0 (25-22, 25-16, 25-15).

- Joukkue tuli keskittyneenä peliin ja vaikka alussa vielä peli haki uomaansa, ottelu oli kaikkinensa hyvin tasapainoinen esitys. Joukkue antoi omilla suorilla virheillään vain 5 pistettä erää kohti, mikä on jo ihan pelitilastollisestikin erittäin hyvä ja pieni luku. Jälleen kerran penkiltä tuli meillä apuja kun sitä tarvittiin ja löysimme muutaman vähän vaisumman viikon jälkeen oman pelimme hienolla tavalla, iloitsi joukkueen valmentaja Seppo Siika-aho

Tulevana viikonloppuna pääosa PuMan pelaajista suuntaa Rovaniemelle A-tyttöjen A-pooliturnaukseen ja vuoden viimeinen ottelu pelataan lauantaina 16.12. klo 16:00 Lehto Areenalla kun PuMan vieraaksi saapuu Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue.