​PuMan vastustajaksi 1-sarjan pudotuspeleissä TuUL
Julkaistu: 05.03.2023 22.30

Ilba Gashi hyökkää Sanni Suomelan tarjoilusta (kuva Paul Laurell)

PuMan naisten 1-sarjajoukkue päätti runkosarjan toiselle sijalle. Ensi viikonlopun puolivälierissä PuMa kohtaa Tuulettaret eli TuUL:n joukkueen Turusta.

Sunnuntaina Lehto Areenassa nähtiin tiukka taisto, kun naisten 1-sarjan kauden kaksi parasta joukkuetta ottivat yhteen. Pitkästi yli kaksituntiseksi venyneen ottelun vei lopulta nimiin vierasjoukkue numeroin 2–3 (26–24, 25–21, 18–25, 13–25, 10–15). Kaksi ensimmäistä erää oli varsin tasaisia, mutta loppuhetkillä PuMa oli terävämpi. PuMan peli muutoinkin oli tasapainoista Sanni Suomelan pyörittäessä PuMan peliä.

Pitkän tauon jälkeen Juju kuitenkin nosti kierroksia ja pystyi puolustamaan PuMan hyökkäyksiä koko ajan paremmin. Ja kun PuMan aloitussyötön paras teho katosi, ote siirtyi pikkuhiljaa vieraille. Viides erä oli varsin tasainen mutta sekin kulki Jujun hienoisessa hallinnassa.

PuMan riveissä nähtiin kaksi ensikertalaista, kun Marina Kerman (2008) ja Emiliina Heimala (2007) tekivät debyyttinsä naisten 1-sarjassa. Molemmat pelasivat ennakkoluulottomasti ja Heimala pääsi myös väläyttelemään hyökkäystehoa verkolla. Eniten pistesaraketta kartuttivat PuMan hakkuri Oona Laurell (19) ja Sara Aito (18).

Pudotuspeleissä PuMaa vastaan asettuu TuUL. Puolivälierien ensimmäinen osaottelu pelataan Tuulettarien kotikentällä ja toinen ratkaiseva ottelu Lehto Areenassa sunnuntaina 12.3. klo 13:00 alkaen. Mikäli otteluvoitot ovat tasan, sunnuntain ottelun lopuksi kultainen erä, joka ratkaisee otteluparin voittajan.