A-tyttöjen upea syksy huipentui A-poolin kakkossijaan
Julkaistu: 19.12.2021 20.34

Vanhin junnuikäluokka pääsi pitkän koronatauon jälkeen pelien makuun tasoturnauksien merkeissä lokakuussa 2021. Toimimme emäntäjoukkueena upouudella Lehto Areenalla muille eteläsuomalaisille joukkueille: Järvenpään Blues Volley, Raision Loimu B-juniorit ja Espoo Lentis. Ainoastaan Blues pystyi yhdessä erässä laittamaan Puma A1:lle kampoihin ja turnausvoitto heltisi kohtuu selkeästi erin 6-0. Turnauksen tulokset.

Aiemmista vuosista poiketen nyt ei siirrytty heti valtakunnallisiin pooleihin vaan jatkettiin lähiseurojen kanssa ja uudelleen kotiturnausta tarjolla. Bluesin kanssa toistettiin edellinen peli: ensimmäinen erä oli selkeästi Puman mutta toisessa piti jo laittaa kaikki peliin, jotta 2-0 voitto saavutettiin, kun ei 20-13 johtokaan meinannut emännille riittää. Ennakolta pahin vastus LP-Vampula kohdattiin seuraavaksi. Ottelusta tuli Pumalle yllättävän selkein lukemin päätyneen ensimmäisen erän jälkeen juuri niin jännittävä kuin oli odotettavissa. Panoksena oli pääsy B-pooliin ja tästä todella taisteltiin rinta rinnan toisessa erässä. Kahden pisteen erolla LP-Vampula tasoitti erät 1-1. Puma antoi tai Vampula otti veturin roolin kolmanteen erään johtaen sitä jo 7-3-, 12-8, 13-10 mutta kahdesta ottelupallostakin kotijoukkue vielä selvitti tiensä jatkopalloille vahvan laitahyökkäyksen ansiosta. Tytöt eivät päästäneet vampulalaisia enää ottelupalloon käsiksi mutta vasta viides tuotti heille itselleen tavoitellun tuloksen ja erä päättyi 19-21, ottelu 1-2 Pumalle. Turnausvoitto ja B-pooliin pääsy vaatisi kuitenkin vielä kolmannenkin pelin voittamisen. Muutamaa heikompaa hetkeä lukuun ottamatta Kausalan Yritys kaatui kohtuullisen selkeästi 2-0 ja tavoite oli saavutettu.

Marraskuun lopussa päästiin sitten jo edes hiukan matkustamaan, peräti Orivedelle. Pitkän päivän ensimmäinen koitos pelattiin Haukiputaan Heittoa vastaan. Vaikka peli käynnistyi erävoitolla, leimasi koko peliä runsas omien virheiden määrä erityisesti hyökkäyksien päättämisessä. Haukipudas ansaitsi voittonsa 2-1.

Kauaa ei ollut joukkueella aikaa koota itseään, toinen peli oli alkamassa heti perään ja vastassa Nurmon Jymy (NJ/TR). Jotain pukkarissa kuitenkin tapahtui sillä edes Annin loukkaantuminen ensimmäisen erän alkumetreillä ei saanut otetta karkaamaan. Puma oli pienessä tai vähän isommassa johdossa toisen erän puoltaväliä lukuun ottamatta ja arvokas 2-0 voitto oli tosiasia. Huomionarvoista pelissä oli keskari Nooran 10 pisteen saalis Nean ja Seken laitapelin säestämänä, hyökkääjät palasivat taas onnistumisten tielle.

Pidemmän tauon jälkeen kolmannesta pelistä ei panosta puuttunut. Puman osalta, Orivesi oli jo turnausvoiton ja A-pooliin nousun varmistanut. Puma taas olisi voittamalla OrPon seuralainen mutta häviöllä kakkoseksi olisi päätymässä HaHe. Asetelma näkyi jonkin verran kotijoukkueen rosterissa mutta se ei estänyt heitä voittamasta ensimmäistä erää. Ekan erän tappio ei puolestaan estänyt Pumaa jatkamasta edellisessä pelissä löytynyttä taisteluilmettä ja onnistumisia. Tämä turnaus ja erityisesti tämä ottelu oli samalla mainio esimerkki siitä, että lentopallo on joukkuelaji. Kaikkia pelaajia tarvittiin tänään ja lisäksi kannustus oli vaihtonurkassa esimerkillistä viimeiseen A-pooliin päätyneeseen palloon asti. OrPo kaatui 2-1 ja paremman eräsuhteen turvin myös HaHe.

Yllätykseksemme oli jälleen kotiturnauksen vuoro, tällä kertaa siis A-poolin järjestäjänä! Viritimme kolmannen kerran uuden kotiluolamme kuntoon, keitimme kahvit ja leivoimme pullat ja piirakat. Koronatilanteen vuoksi turnausta ei suurelle yleisölle rohjennut mainostaa mutta pääasia, että pelit saadaan edelleen pelattua ja harjoittelun tuloksia esiteltyä.

Oriveden lisäksi Helsinkiin saapuivat jo edellisenä iltana ja näin ollen hyvin valmistautuneina Joen Juju Joensuusta ja Nurmon Jymyn toinen joukkue (KT). Molemmat joukkueet olivat eräsuhteiden turvin säilyttäneet paikkansa A-poolissa, jonne ne olivat päätyneet syksyn kahden ensimmäisen turnauksen jälkeen.

Puma aloitti pelit Oriveden Ponnistusta vastaan, siitä mihin marraskuun lopussa jäätiin. Tosin tuloksellisesti ja pelillisesti ottelu oli nyt OrPon vahvaa hallintaa alusta loppuun. Liekö hieman kapea rosteri loukkaantumisten, maajoukkue-edustuksen ja sairastumisten myötä aiheuttanut omat epävarmuutensa pelaamiseen mutta niin tai näin, Orivesi oli vahva ja ansaitsi voittonsa.

Naapurikentällä Joen Juju ja Nurmo eivät aivan päätyneet kolmen erän taistoon mutta pitkän toisen erän jälkeen Juju voitti pelin pikkupisteillä 25-21 ja peräti 33-31. Kahdella kentällä pelattu turnaus mahdollisti kaikille yhteneväiset tauot ja vartin huilin jälkeen Juju asteli Puman vastustajaksi. Puman valmennus oli tauolla ehtinyt punoa uusia juonia ja aloituskuusikko oli uudistunut ensimmäiseen peliin nähden. Ensimmäinen erä oli kuitenkin Jujun hallussa pahimmillaan 12 pisteellä ja siitä selkeä tappio Pumalle 25-18.

Sitten alkoi taas tapahtua kuten Orivedellä kolme viikkoa aiemmin. Päivää ja hyviä otteita oli todellakin vielä jäljellä tyttöjen mielestä. Ihan alku oli tahmea mutta 5-2 tilanne oli pian 6-6 ja tämän jälkeen hallinta Pumalla hetken aikaa. Juju löysi vielä uuden vaihteen, 14-14. Tärkeimmät viimeiset pisteet tehtiin ihan itse ja erä Pumalle 22-25. Erän hahmo oli kahdeksalla pisteellään laitaan siirretty Noora.

Noora ja koko joukkue jatkoi kolmannessa erässä siitä, mihin toisessa jäivät. Tahtipuikko oli koko ajan Puman hyppysissä vaikka tilanne loppumetreillä vielä tasoittuikin 11-11-lukemiin. Erä- ja otteluvoittoon saatiin nyt apua vastustajaltakin mutta hieno 2-1 voitto oli lopulta meidän! Naapurikentällä OrPo otti toisen puhtaan 2-0 voittonsa, nyt Nurmon kustannuksella.

Ruokatauon jälkeen kolmannet pelit alkoivat jälleen yhtä aikaa ja panosten kera. Kaikki ei ollut enää omissa käsissä mutta voitolla ja Oriveden jatkaessa omaa voittokulkuaan Jujun kustannuksella, Puma saisi jatkaa A-poolissa myös tammikuussa. Nurmolla ei tähän enää ollut mahdollisuuksia mutta se ei heidän tekemisissään näkynyt vaan taistelu oli kovaa jokaisesta pallosta. Erä etenikin käytännössä tasatahtiin ihan loppumetreille kunnes jatkopalloilla saatiin kahden pisteen ero aikaiseksi Puman eduksi.

Toinen erä jatkui samalla tyylillä, Nurmon kuitenkin aavistuksen johtaessa. Tilanteesta 14-14 alkoi kotijoukkueen loppukiri ja päivä päättyi upeaan 2-0 voittoon ja turnauksen kakkossijaan! Hienoa tytöt!

Syksyn aikana joukkuetta ovat kapteeneina luotsanneet Aino ja Noora. Pelin pyörittämisestä ovat vastanneet puolestaan Sanni ja Aino ja heidän keskipasseistaan ovat päässeet nautiskelemaan varsinkin Helmi, Ilba ja Noora. Takakentän kuningattarina eli liberoina on häärinyt pääosin Emma saaden mainion sijaistustuen Siiriltä Orivedellä. Laidoissa yleispelaajan ja hakkurin tontilla vastuuta ovat saaneet Seke, Nea, Anni, Venla, Elli, Karina ja tuplarooleissaan Noora ja Siiri.

Joukkueen valmennuksesta vastaa päävalmentajan roolissaan Kai Wickman apunaan Timo Ruuskanen ja Dejan Subotic. Huollossa ja joukkueenjohdossa tyttöjä auttavat Maarit ja Raija unohtamatta varsinkin kotiturnauksissa korvaamattomia kotijoukkoja. Kaitsun kommentit menestyksekkäästä syksystä: "Syksyn turnaukset ovat antaneet hyvin paljon iloa. Erityisesti kahdessa viimeisessä turnauksessa on luotettu omaan tekemiseen. Hyvää puolustamista, sitkeää taistelua ja sitten kun tullut paikka iskeä niin ollaan oltu tylyjä. Meillä on tosi nuori porukka, josta lähes kaikki jatkavat vielä A-ikäluokassa seuraavana kautena. Ilahduttavaa oli myös saada naapuriseurasta uusi ja mukava pelaaja Helmi rosteriin vahvistukseksi."

Jouluna hiukan huilataan ja hiukan enemmän treenataan ja tammikuussa taas pärähtää uuden A-poolin merkeissä jossain päin Suomea. Keväällä kierroksia onkin vain kolme, sillä tammikuussa haetaan asetelmat huhtikuun alun välieriin ja mitalit ja muut sijat viimeistellään vappuna.