PuMa juhli historiallisen menestyksekästä kautta
Julkaistu: 11.05.2023 09.06

PuMa juhli historiallisen menestyksekästä kautta

Lehdon katsomot olivat täynnä kauden päätöksen juhlijoita. Kiitos Jukka todella maittavista kakkutarjoiluista! Juhlimisen aihettakin oli: PuMa saavutti menneellä sarjakaudella kolme SM-mitalia, C-tyttöjen Suomen mestaruuden, B-tyttöjen hopean ja C-poikien pronssin. Aluesarjoissa PuMa voitti aluemestaruudet kaikissa sarjoissa yhtä sarjaa lukuun ottamatta: E-tytöt - ja pojat, D-pojat, D6sv6-sarja. C-tytöt- ja -pojat, B-tytöt- ja -pojat sekä A-tytöt. Menestys on osoitus hyvästä valmennuksesta ja toimintaolosuhteiden paranemisesta viime vuosina.

Mestaruuksien lisäksi PuMalle tuli mitaleita: AM-hopeaa D-pojat ja D6vs6 D1-tytöt, AM-pronssi E-tytöt, D1-tytöt, C2-tytöt, C2-pojat sekä Tiikeri-sarjassa kulta D-pojat, hopea E-pojat, pronssi D-pojat..

Juniorisarjojen lisäksi PuMalla oli hieno menestys naisten ykkössarjassa. N1-joukkue eteni välieriin asti, mikä on korkein sijoitus aikoihin, itse asiassa sinä aikana, kun PuMa tuli jälleen ykkössarjatoimintaan mukaan kaudella 2016-17. M1 joukkue sijoittui miesten 2-sarjassa 6. sijalle. N2- ja N3 pelasivat hyvät pelit naisten 2-sarjassa ja junioripohjaisia joukkueita oli useampia myös paikallissarjoissa.

Todella paljon onnea kaikesta tästä menestyksestä PuMan joukkueet! Iso kiitos myös kauden aikana mukana olleille pelaajille kaikissa joukkueissa ja harjoitusryhmissä ja erityisesti kiitos valmennuksessa ja tukena olleille toimihenkilöille! Ilman teidän vapaaehtoistyötä tämä kaikki, noin 430 pelaajalle järjestetty toiminta, ei olisi mahdollista.PuMa palkitsi pelaajia ja toimihenkilöitä

Kauden tyttöpelaajana palkittiin Marina Kerman. Kerman on Suomen mestari ja All-Stars -pelaaja, 2-kertainen aluemestari. Hän on maajoukkuepelaaja ja edustaa hienosti Pumaa.

Kauden poikapelaajana palkittiin Maks Milostnoi. Hän oli SM-pronssijoukkueen kantava voima, maajoukkueleireilläkin jo vieraillut. Maks on osallistunut jo ikäluokkaa vanhemmissa vahvalla pelillä. Hyvällä pelaajapolulla - mallina muille!

Kauden nuorisovalmentajaksi valittiin Juha Kärkkäinen. Kärkkäisen ansioina pidettiin päävalmentajavastuun hienoa ottoa. Tyttöjen kehittäminen on kirkkaasti valmennuksen tavoitteena. Kärkkäinen on monialainen joukkuetoimija ja hyvä johtaja tiimille.


Kauden seuratoimijana palkittiin Piia Kuronen. Kuronen pitää langat koossa ja on avaintoimija joukkue- ja seuratasolla. Kokoaa vaikeat ja hajanaiset asiat joukkueen parhaaksi. Hyvä yhteistyökumppani kaikille.


PuMa myönsi juhlassa kolme ansiomerkkiä: Esa Männistö ja Maaret L palkittiin tavoitteellisen valmennuksen kehittäjinä. He laittavat pelaajien perustat kuntoon, jotta huippukehitys on mahdollista. Ansiokasta työtä jo vuosien ajan! Dejan Subotic palkittiin pidettynä ja osaavana valmentajana. Kuuntelee ja johtaa kivalla tavalla joukkuetta tavoitteita silmällä pitäen.Joukkueista palkittiin tsemppareita seuraavasti:

PuMa F-juniorit. Milja Palteisto. Motivoitunut pelaajan alku, kiinnostunut lajista. Aina positiivisella asenteella mukana. Kuuntelee ja noudattaa ohjeet niin kuin pitääkin, iloitsee onnistumisista. Kaikkien kaveri.

PuMa Et Leopardit: Elea Salanne. Kehityskaari kauden aikana on tällä tytöllä ollut huikea ja taidot on kehittyneet harppauksin. Lajitaitojen karttumisen lisäksi tästä alkukauden ujosta tytöstä on tullut joukkueen äänekkäin kannustaja ja tsemppari.

PuMa Et Leijonat: Hilja Parkkinen. Tämä tyttö tsemppaa aina täysillä eikä luovuta vaan tekee aina parhaansa, hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa.

PuMa Ep Tiikerit: Kaapo Tanner. Sinnikäs kaveri ja huumoria löytyy.

PuMa Et Korallit: Laura Kärkkäinen. On kauden aikana kehittynyt huimasti pelaajana. Motivoitunut harjoitteluun ja uskallusta löytyy vierailla muidenkin treeneissä. Rohkeuden kasvu pelaamiseen näkyy pelikentällä. Hyvä joukkuekaveri, joka pitää kovaa kannustamista yllä.

PuMa Et Delfiinit: Emilia Nikkanen. On aloittanut lentopallon syksyllä 2022. Syksy opeteltiin lentopallon sääntöjä E-tiikerisarjassa ja tammikuusta 2023 hyppäsi mukaan aluesarjan peleihin. Mieletön tahtotila oppia monipuoliseksi pelaajaksi. Peleissä nähty upeita suorituksia.

PuMa Korallit: Meena Holopainen. Toiminut kahden sarjan joukkueen kapteenina ja pitänyt hyvää kannustamista joukkueissa yllä. Motivoitunut ja rohkea harjoittelemaan yli joukkuerajojen. Räväkkä pelaaja, joka ei pelkää heittäytyä pallojen perään.

PuMa Delfiinit: Helmi Niemi. On toiminut joukkueen kapteenina. Loukkaantumisesta huolimatta tsempannut muita joukkuekavereita. Todella hyvä motivaatio harjoitteluun ja rohkeasti lähtenyt pelaamaan useampaa sarjaa.

PuMa Ep Black: Tiitus Laurila. Treenien energiapommi, jota muut pelaajat joukkueessa kunnioittavat. Pelaaja, joka pelitilanteessa omalla esimerkillä näyttää, miten otetaan vastuuta koko joukkueen onnistumisesta.

PuMa Green: Aamos Einiö. Innokas ja aina hyväntuulinen treenaaja, joka kuuntelee ohjeita ja pyrkii niitä aktiivisesti noudattamaan. Oman D- joukkueen lisäksi tämä pelaaja on ollut kantava voima E-poikien joukkueessa.

PuMa White: Ruslan Knjazev. Sinnikäs treenaaja, joka suhtautuu treenaamiseen ja pelaamiseen tosissaan mutta hyvällä fiiliksellä. Kuuntelee ohjeita ja pyrkii niitä noudattamaan.

PuMa Black: Viljami Hakala. Joukkueen kantava voima, joka tulee kaikkien kanssa toimeen ja kannustaa joukkuekavereita tilanteesta riippumatta. Heikommalla hetkellä sanoo muille, että eiköhän aleta pelaamaan ja näyttää omalla esimerkillä mallia.

PuMa Blue: Bunyad Alishov. Ahkera ja aina hyväntuulinen treenaaja, joka tekee aina vähän enemmän kuin on pyydetty.Pelaa pallon loppuun ja mahtava joukkuepelaaja, joka ei välitä minkä ikäinen tai tasoinen pelikaveri vieressä kulloinkin on, Bunyad hymyilee ja kannustaa aina.

PuMa Red: Olavi Koivisto. Tämän pojan löytää treeneissä iskemässä palloa omasta heitosta aina kun siihen on tilaisuus. Innokas treenaaja, joka suhtautuu omiin suorituksiin vakavasti ja haluaa kehittyä. Tuo myös olemuksellaan iloa ja hyvää fiilistä treeneihin.

PuMa Gang D6vs6: Elmo Leikoski. Tuuletusten kingi, joka ottaa vastuuta silloin kun on epäselvää, kenen pallo on. Huikea kehitys kauden aikana ja tunnetaan joukkueessa pelaajana, jolla on parhaat ideat päivän huudoiksi. Häshtäg Nakkisämpylä.

PuMa Dt Kolibrit: Eeva Viitala. Kolibrit-joukkueen tsemppari ja joukkuehengen kohottaja kannustaa omalla esimerkillään joka hetki. Pyörittää peliä aktiivisesti usein passarin paikalta huomioiden kaikki pelikaverit ja jokaisen pallon kentällä.

PuMa Dt Kolibrit: Sylvi Trygg. D2-joukkueen ilopilleri ja tsemppaaja. Kannustaa muita iloisella mielellä ja aina hymyssä suin niin treeneissä kuin peleissä. Tuo rauhaa ja tukee joukkueen keskittymistä läsnäolollaan.

PuMa Kolibrit D6vs6: Oona Suursoho. D2:n tämän kauden tulokas on kehittynyt ison harppauksen omalla lentopallopolullaan. Hän on harjoitellut aktiivisesti omien treenien lisäksi esiakatemiassa ja D1:sten kanssa (ja pelannut 3 sarjaa). Aina keskittyneenä kannustaa ja tsemppaa joukkuetovereitaan pelaamaan pallo kerrallaan loppuun saakka.

PuMa Flame: Livia Peippo. Livia yrittää aina parhaansa ja pysyy rauhallisena kiperissäkin tilanteissa. Livia on ystävällinen muita kohtaan ja luo hyvää joukkuehenkeä.

PuMa Flash: Seela Liukko. Seela on kehittynyt monipuolisesti ja jaksaa harjoitella sinnikkäästi uusia taitoja. Peleissä Seela ei luovuta helpolla ja tsemppaa muita iloisella asenteella.

PuMa Storm: Sanni Uotila. Sanni on kehittynyt nopeasti monissa taidoissa ja ottanut rohkeasti haltuun eri rooleja kuusikkopelaamisessa. Sanni on valppaana pelitilanteissa ja keskittyy hyvin erilaisissa harjoitteissa.

PuMa D1 C-sarja. Sofia Pöllänen. Sofia on kehittynyt huimasti monilla eri osa-alueilla. Sofia kuuntelee tarkasti ohjeita ja on osoittanut monipuolisuuttaan myös passarin roolissa.

PuMa C4t: Hertta Mustonen. Hertta on aina positiivisella asenteella sekä treeneissä, että turnauksissa ja kannustaa joukkuelaisiaan heidän onnistuessaan, mutta myös tukee heitä huonommalla hetkellä.

PuMa C3t: Tellu Kilpiö. Aina iloinen, kaikille ystävällinen ja koko joukkuetta yhdistävä voima, kannustaa joukkuetovereita sekä voiton että tappion hetkillä, harjoittelee kovalla motivaatiolla eikä lannistu helposti ja onkin kehittynyt paljon kauden mittaan. Pelitilanteissa yritää aina loppuun asti ja syöksyy pahojenkin pallojen perään.

PuMa C2t: Minttu Konttinen. Sergio Ramos said:”To become a great player, you've got to show real dedication and commitment to football, and you've got to be very humble and hard-working. And, above all, you've got to fight to make your dreams come true.” Minttu is a real example of this quote in the volleyball team Puma.

PuMa Ct Akatemia: Mila Lundahl. Mila on alkukauden loukkaantumisesta huolimatta kiertänyt sitoutuneesti joukkueen mukana kaikkien sarjojen turnaukset/pelit sekä valtaosan treeneistä kannustaen joukkuetta vaihtopenkiltä käsin. Lisäksi hän on henkilökohtaisella tasolla tsempannut itsensä polvileikkauksen jälkeen takaisin pelikentille kovan työn ja aktiivisen kuntouttamisen avulla sekä saavuttanut hyvän pelillisen tason lyhyessä ajassa kuntoutuksen jälkeen. Positiivisella, rauhallisella ja kannustavalla tyylillään tuo joukkueeseen hyvää henkeä ja tasapainoa. Hieno joukkueurheilija.

PuMa AK2: Matleena Prunila. Matleena tuli joukkueeseen kauden jo alettua. Hän lunasti nopeasti paikkansa joukkueessa. Hän on osoittanut hienoa tsemppariasennetta kannustamalla muita ja pelaamalla lannistumatta joka tilanteessa. Matleena on osoittanut kentällä vahvaa johtajuutta ja tukenut sitä kautta koko joukkuetta. Vaikuttaa omalla esimerkillään joukkueensa mielialaan ja menestykseen. Hieno joukkuepelaaja.

PuMa CAK Bt: Selma Aitola. Selma on joukkueen ilopilleri, jonka positiivinen ilme tuo koko joukkueeseen iloista mieltä ja tsemppiä. Selma jaksaa kannustaa joukkuetta yrittämään koko ajan ja taistelee joka pallosta viimeiseen asti uhaten välillä myös omaa terveyttään. Mahtava joukkuepelaaja.

PuMa C3p: Daniel Galvez. Daniel keskittyy aina hyvin siihen mitä tehdään. Hän ei tee itsestään numeroa, tekee treeneissä parhaansa, ja onkin kauden aikana kehittynyt todella paljon kaikilla lentopallon osa-alueilla.

PuMa C2p: Eino Varpula. Joukkueen henkinen sydän. Elää tilanteessa ja vuorovaikutuksessa. Mainio lämppien vetäjä.

PuMa Pro: Lauri Lind. 99,9 % osallistuminen harkkoihin 4 krt viikossa. Kaikkien kaveri, kannustaja ja rauhoittelija. Kapteeni, jolla hyvä tilannetaju ja huumori.

PuMa Smash: Joona Peippo. Joukkueen kantava voima. Nostaa ja hyökkää isoilla tehoilla! Suorittaa määrätietoisesti lentopallon ydinasioita.

PuMa C1p: Bruno Kerman. Iloinen ja aina hyväntuulinen. Jaksaa kannustaa joukkuetta niin hyvissä kuin huonoissakin hetkissä. Bruno hallitsee myös yksilöllisen palautteen ja tsemppaamisen taidon muille joukkuetovereille.

PuMa Bt Siniset: Ida Huhtala. Hyvällä asenteella aina mukana. Kova halu oppia!

PuMa B3t: Mona Karjalainen.Mona on ollut aktiivinen ja esimerkillinen treenaaja koko kauden, myös fysiikkatreenien osalta. Treeneissä Mona kuuntelee hyvin valmentajan ohjeita. Aktiivisen treenaamisen ja valmentajien palautteiden omaksumisen myötä Monan kehitys on ollut huikeaa monella osa-alueella. Peleissä YP:n roolia pelaava Mona on kasvanut kauden aikana yhdeksi joukkuetta kantavaksi avainpelaajaksi.

PuMa B3p: Miika Kostermaa. Ahkera harjoittelija. Hyvä halu kehittyä. Kaikkien hyvä ja reilu kaveri.

PuMa B2p: Kasperi Kuronen. Joukkueen takakentän luottopelaaja. Tuo liikettä kentälle. Ahkera treenaaja ja pidetty pelikaveri.

PuMa A2p: Leo Kiviniemi. Tsemppaa pelikavereita ja ei luovuta kesken pelin. Näyttää omalla tekemisellään esimerkkiä toisille. Positiivinen joukkuepelaaja ja reilu vastustajaa kohtaan.

PuMa C1t: Anna Laaksonen. Suomen mestaruusjoukkueen kantava voima. Kapteenina omalla esimerkillään johdatti joukkueen välillä todella tukalista tilanteista voittoihin.

PuMa B1t: Ilba Gashi. Aina iloinen ja positiivinen, pystyy tsemppaamaan kaikkia myös tiukassa tilanteessa. Tuo energiaa kentälle ja kentän ulkopuolelle. Kaikkien kaveri.

PuMa B2t: Ava Havulinna. Tsemppaa aina kaikkia, vaikka mikä olisi. Pelaa loppuun asti, oli tilanne mikä hyvänsä. Kannattelee joukkuetta hankalissakin tilanteissa.

PuMa A2t: Milja Henriksson. On aina positiivinen ja kannustaa kaikkia. Tuo positiivista energiaa kentälle.

PuMa N2: Saara Ahola. Kannustaa kaikkia ja luo ryhmähenkeä sekä kentällä että sen ulkopuolella. Tuo rohkeutta lisää kentälle.

PuMa N3: Ella Siikaluoma. Aina äänessä ja tsemppaamassa muita. Yrittää aina loppuun asti ja luo hyvää pelihenkeä ja fiilistä kentälle. Tsempannut hyvin koko kauden.

PuMa B1p. Alex Novitsky. Pelaaja, joka on pelien synkkinäkin hetkinä suhtautunut tilanteeseen positiivisesti. Ahkera harjoittelija, kykenee pelaamaan useaa eri pelipaikkaa. Omaa hyvän pelisilmän ja tuo näkemyksiään tarvittavasta taktiikasta rakentavasti esille. B1 joukkueen kauden 2022-2023 pistekuningas.

PuMa A1p: Touko Huhtala. Jaksaa aina yrittää ja taistella peliajasta. On kehittynyt tällä kaudella pitkin askelin ja vahvistunut erityisesti hyökkääjänä.

PuMa M1: Nuutti Moilanen. Joukkueen tukipilari, joka pelasi läpi kauden vahvasti. Tiukoissa tilanteissa rauhallinen, mutta päättäväinen ratkaisija.

PuMa Peliryhmä: Hertta Piekkala. Ahkera ja kehitysintoinen harjoittelija, rohkea yrittäjä, hallitsee pelikentän kaikki tehtävät.

PuMa Lentopallokoulu: Minja Kostermaa. Kehittynyt erittäin paljon lyhyessä ajassa. Erittäin motivoitunut harjoittelemaan ja tsemppaa aina muita.

PuMa Harrastustytöt: Jatta Laakso. Osallistunut "kaikkiin" treeniin ja myös ilmoittautuu Jopoxissa. Hieno kehitys lajissa parin vuoden aikana hyvön motivaation ansiosta.

PuMa Harrastuspojat: Jami Elola. Kehittynyt hienosti. Harjoittelee 100-prosenttisesti ja kannustaa kivasti muita.

Onnea kaikille palkituille!

PuMa julkisti kauden päätösjuhlassa myös uuden logon, joka valittiin seuraäänestyksen perusteella.