​Jovana Janjic valmentajaksi PuMaan
Julkaistu: 08.07.2022 13.24

​Jovana Janjic valmentajaksi PuMaan

PuMa-Volley on tehnyt sopimuksen serbialaisen valmentaja Jovana Janjicin kanssa. Jovana aloittaa PuMan päätoimisena valmentajana 15. elokuuta ja tulee osallistumaan PuMan usean eri harjoitusryhmän valmennukseen niin tyttöjen kuin poikienkin puolella. Arki-iltojen valmennuksen lisäksi hän toimii ainakin yhden ryhmän turnausvalmentajana, esiakatemian valmentajana sekä viikonloppuisin järjestettävissä teemaharjoituksissa ja leiripäivissä vastuuvalmentajana. Lisäksi Jovana toimii PuMan vapaaehtoisvalmentajien sparraajana.

Jovana (s. 1993) on valmentanut mm. Sloveniassa ja viime kaudella Ikast KFUM Volleyssa Tanskassa ja on kuluvana kesänä Pohjois-Makedonian U17-tyttöjen ja naisten maajoukkueen apuvalmentajana. Valmennustyötään PuMassa Jovana odottaa innolla: ”Olen todella iloinen tästä mahdollisuudesta olla osa PuMa-Volleyn toimintaa. Odotan innoissani tapaavani muita PuMan valmentajia ja toivon, että pystyn tuomaan seuran valmennukseen uusia ideoita ja uutta energiaa – niin että tulevan kauden lopussa meillä on entistä enemmän taitavia ja intohimoisesti lentopalloon suhtautuvia pelaajia”, kertoo Jovana ja jatkaa: ”Tulen tekemään parhaani valmentajana, niin että kaikki pelaajat, vanhemmat, valmentajat ja ketkä tahansa jotka tulevat katsomaan pelaamistamme, saisivat nauttia mahdollisimman hyvästä lentopallosta”.

Salitilanne parantunut, valmentajien riittävyys haaste

PuMan junioritoiminta on kasvanut tasaisesti viime vuosina, myös koronapandemian aikana. Tällä hetkellä PuMassa harjoittelee säännöllisesti yli 400 junioria. Aiempina vuosina erityisesti salipula on vaikeuttanut PuMan toimintaa, mutta Lehto Areenan avautumisen jälkeen tilanne on helpottunut merkittävästi. Lisävuorojen myötä myös toiminta on laajentunut ja suurin haaste toiminnassa tällä hetkellä on valmentajien riittävyys.

”Jovanan palkkaamisen myötä valmentajatilanne helpottaa selvästi, vaikkakin erityisesti harrasteryhmiin tarvittaisiin silti koko ajan lisää valmentajia”, pohtii PuMa-Volleyn puheenjohtaja Pasi Hölttä. ”Kokopäiväisen valmentajan palkkaus on seuralle iso askel, mutta tässä tilanteessa kutakuinkin välttämätön sellainen. Haasteena luonnollisesti on harrastuksen kulujen kasvaminen ja sen kanssa meidän pitää olla tarkkana. Seurassa pelaavien junioreiden vanhemmille viime vuosina tehtyjen kyselyjen perusteella harrastuksen kustannus on nähty pienempänä haasteena kuin valmentajien riittävyys ja valmennuksen laatu, ja siksikin Jovanan tulo meille on looginen askel eteenpäin.”

Valmennusresurssin lisäksi Jovanan tulo PuMan toimintaan tuo seuraan lisää valmennusosaamista ja näkemystä valmennukseen lentopallon suurmaasta Serbiasta. ”Ammattivalmentajan tulo toimintaamme luo meille ison mahdollisuuden meidän vapaaehtoisvalmentajien osaamisen kehittämiseen, ja siihen meidän pitää luoda hyviä toimintatapoja”, kertoo PuMan valmennuspäällikkö Jouni Lind: ”Jatkossakin PuMan valmennus pohjautuu hyvin paljon vapaaehtoisvalmennukseen ja sen kehittäminen on avain koko seuran valmennuksen laadun kehittämisessä.”