A-tytöille turnausvoitto Sollentunasta

15.5.2006

Kuvassa A-tyttöjen turnausvoittajajoukkue Siljan laivalla pidetyn pokaali- ja mitalien jaon jälkeen. Ylärivi vas valm Heikki Torkkeli, Krista Kekkonen, Mirja Tuure, Liisa Torkkeli, Heli Virtanen ja jjoht Kyösti Kekkonen, alarivi vas Anni Valli, Johanna Yrjölä ja Sara Koskinen.
Kuvassa A-tyttöjen turnausvoittajajoukkue Siljan laivalla pidetyn pokaali- ja mitalien jaon jälkeen. Ylärivi vas valm Heikki Torkkeli, Krista Kekkonen, Mirja Tuure, Liisa Torkkeli, Heli Virtanen ja jjoht Kyösti Kekkonen, alarivi vas Anni Valli, Johanna Yrjölä ja Sara Koskinen.
Liisa ja Anni torjunnassa, Heli varmistaa etukentän, piste taisi ropsahtaa tästä PuMalle.
Liisa ja Anni torjunnassa, Heli varmistaa etukentän, piste taisi ropsahtaa tästä PuMalle.
Johanna moukaroimassa vasurillaan, palloa ei näy kuvassa mutta kaukanakaan se ei voi olla.
Johanna moukaroimassa vasurillaan, palloa ei näy kuvassa mutta kaukanakaan se ei voi olla.
Kahden kerroksen väkeä kuvassa, kun FU19-sarjan parhaana palkittu Heli valmistautuu tykittämään palloa verkon keskeltä ja torjunnan yli.
Kahden kerroksen väkeä kuvassa, kun FU19-sarjan parhaana palkittu Heli valmistautuu tykittämään palloa verkon keskeltä ja torjunnan yli.

Ruotsin Sollentunassa perinteisesti toukokuussa järjestettävä suuri nuorten lentopalloturnaus on niinikään perinteisesti ollut PuMan usean joukkueen kauden huipennus ennen kesän PowerCupia. Tänä vuonna viikonloppuna 13.-14.5 turnauksessa esiintyivät voitokkaasti PuMan A-tytöt, jotka voittivat sarjassa FU19 kaikki pelinsä ja olivat finaalissakin selvästi Sollentunan kotijoukkuetta parempia erin 2-0 (25-19, 25-11). Muut PuMan joukkueiden sijoitukset: B1-tytöt sija 5. sarjassa FU19 ja C2-tytöt sija 6. sarjassa FU17.

PuMa A paras 15 joukkueen FU19 sarjassa

Turnaukseen osallistuneista joukkueista FU19 (Flickor under 19/synt -88 tai myöh) sarjaan oli tänä vuonna viisi joukkuetta Suomesta (PuMalta 2, ViLePa-90/Vihti, Vantaan Lentopallo ja Espoo-Lentis) ja loput 10 joukkuetta olivat ruotsalaisia.   

Alkusarjat pelattiin neljässä (A-D) alkulohkossa, joista kaavion mukaan lohkovoittajat saivat viereisen lohkon kakkosen puolivälieräpeliin pääsystä neljän parhaan joukkoon. Välierät pelattiin sitten niin, etteivät saman alkulohkon joukkueet joutuneet siinä vaiheessa vastakkain, eli jos kaksi parasta joukkuetta olivat osuneet samaan alkulohkoon, niille uusintakamppailu olisi sitten turnauksen finaalipeli (oli lähellä Gislaved sijoittui kolmosesksi).     

PuMa selvitti alkusarjan tappioitta kahdella 2-0 voitollaan, ensin kaatui lohkokolmoseksi lopulta ajautunut ruotsalainen Vännäs 1, eräpisteet 25-13 ja 25-9, PuMan peli ei alussa ollut aivan uomissaan mutta parani jo huomattavasti toisessa erässä.
Toinen alkulohkovastustaja oli ruotsalainen Gislaved, joka Ruotsin joukkuerankingissa on ykkönen tänä vuonna ja olikin sitten kova pala purtavaksi, se johti ensimmäistä erää 16-19 ja vielä 19-20, ennen kuin PuMan onnistui Saran vasurisyötöillä ja Turren ihmepelastuksella tulemaan rinnalle, ohi ja eräpalloon jo 24-21 tilanteessa, lopulta erä Liisan passarijujulla PuMalle 25-22. Toisessa erässä Gislavediä vietiin sitten jo näytöstyyliin, peli oli hyvätasoista, mutta PuMa hallitsi ja vei toisen erän selvästi 25-16. Gislaved pelasi etenkin ensimmäisen erän näyttävää, varmaotteista ja loppuunasti taistelevaa peliä, mutta hyytyi toisessa erässä PuMan painostuksen alla.   

Lauantain viimeiseen peliin, puolivälierään, PuMa sai tutun Suomi-joukkueen Vihdin Lentopallo-90:n vastaansa. Vihti on joskus jopa yllättänyt PuMan tässä ikäluokassa, mutta nyt peli oli PuMalle selvää pässinlihaa kahdessa erässä, ViLePan kerättyä yhteensä vain 24 eräpistettä erien päättyessä PuMalle 25-11 ja 25-13.      

Myöskään välierävastus, suht kova Sollentuna VK 1 (ruots) ei saanut otetta PuMalaisten hyökkäysvyörytykseen sunnuntaiaamun ensimmäisessä pelissä, selvät erävoitot myös siinä pelissä PuMalle 25-13 ja 25-10.   

Finaalivastustajaksi tuli Gislavedin finaalista täpärästi pudottanut Sollentuna VK 3, joka oli suurinpiirtein samantasoinen kuin saman seuran 1-joukkue, jonka PuMa jo oli pudottanut pronssiotteluun. Varsin yritteliäästi ja kovalla loppuotteluasenteella pelannut kotijoukkue ei kuitenkaan mahtanut voitontahtoiselle ja hyvällä fiiliksellä pelanneelle PuMalle mitään ja alussa äänekkäästi kannustaneen kotiyleisönkin meteli hiipui joukkueen peliesityksen myötä ja toisessa erässa peli oli täysin PuMan juhlaa, kotijoukkueen yrityskin mahdottoman tehtävän edessä meni ehkä jo yliyrittämiseksi ja  riskipeliksi. Erävoitot PuMalle finaalipelissä lukemin 25-19 ja 25-11.

Turnauksen voittopokaali ja mitalit saatiin mukaan ja jako tehtiin paluumatkalla laivalla, sillä ottelun päätyttyä oli kotiinlähdön aika eikä turnauksen palkintaseremoniaan ollut mahdollista jäädä. Henkilökohtainenkin palkinto jaettiin PuMan seremoniassa, sillä turnauksen direktoriaatti oli valinnut sarjan FU19 parhaaksi pelaajaksi turnauksessa PuMan keskipelaaja Heli Virtasen, joka oli näyttävillä iskuhyökkäyksillään ja vastustajat masentaneilla "kaappi"torjunnoillaan tehnyt vaikutuksen myös paikallisiin asiantuntijoihin     

Kaikilta mukanaolleilta PuMan A-tytöiltä todella vakuuttava turnausesitys, kaikki saivat runsaasti peliaikaa ja vastuuta. Mukanaolleista oikeakätiset hyökkääjäpelaajat Liisa ja Sara olivat tällä kertaa käsivaivaisina passarirooleissa "vasureina". Lisäksi Sara oli edeltäneet alkuviikon päivät myös selkäpotilaana eikä pelannut yhtään täyttä erää putkeen vaan oli aina osan erästä vaihdossa Johannan tai Kristan tullessa kentälle. Vakiopassari Heidi taas oli sairastunut jo Suomessa alkuviikosta ja joutui harmillisesti jäämään kokonaan pois turnausmatkalta. Koska kaikki pelit ja erät voitettiin oli joukkueen suoritus sekä yksilö- että joukkuetasolla erinomainen, kiitokset siitä kaikille.

Coach Heikki T

Lue tarkemmat otteluselostukset TÄSTÄ
Kaikki turnauksen tulokset Sollentuna VK:n sivuilta TÄSTÄ

Tyttöjen FU17 (-90 ja myöh synt) oli kaikkiaan 24 joukkuetta, joista suomalaisia peräti 10.