Ohjeita virustartuntojen ja Korona-viruksen varalle

2.3.2020

Urheiluseurana haluamme omalta osalta yhteisönä ohjeistaa pelaajia ja toimijoita virustautien leviämisen ehkäisyssä:

Jokainen Puman pelaaja on velvoitettu pesemään kädet lämpimällä vedellä ja saippualla ENNEN ja JÄLKEEN harjoituksen ja pelien. Kädet on myös kuivattava paperiin. Näin vältetään virusten leviäminen ja muutoinkin huolehditaan terveydestä. Joukkueet voivat ottaa myös käsidesit käyttöön.

Flunssaiset pelaajat eivät saa käydä harjoituksissa!

Pelitapahtumissa suositellaan käytäntöä, että loppukättelyt suoritetaan verkolla suullisesti kiitellen ilman kättelyä. Muutoinkin normaalit kättelyt voidaan sopia jätettävän pois.

Voi olla, että kouluilla tulee käyttöön kotikaranteeneja. Noudatetaan näissä terveysviranomaisen ohjeistuksia.

Mikäli pelaajalle epäillään Korona-riskiä tai on karanteenissa, tästä on ilmoitettava joukkueen vastuuhenkilölle, valmentajalle tai joukkueenjohtajalle. Jos jossakin harjoitusryhmässä epäillään Korona-tartuntaa tai mahdollisuutta viruksen kantamiseen, niin tästä on kerrottava välittömästi PuMan vastuunhenkilölle, joka on seuran puheenjohtaja Pasi Hölttä pasi.holtta@iki.fi p. 040 525 8838.

Lisäksi huomatkaa, että Helsinki on avannut neuvontaan tarkoitetun palvelun p. 09-3101 0024, jossa päivystetään klo 7-20. Oireilevan potilaan tulee ottaa ensin yhteyttä puhelimitse, eikä mennä suoraa terveysasemalle.