D-poikien taistoa A-poolissa

24.11.2019
PuMan joukkueet olivat selviytyneet peräti kolmen joukkueen voimin A-pooliin, syksyn viimeiseen D-turnaukseen. Joukkueita oli taas muovattu niin, että uudet kokelaat pääsevät kokeilemaan pelaamista joukkueissa, joissa pallo jo nousee ja päästään hyökkäystilanteisiin. Poikien sekoittaminen hiukan näkyy pelissä mutta oppia ikä kaikki – pitää oppia pelaamaan kaikkien kanssa.

Päivä alkoi tiukalla Smashin ja Legetin kamppailulla. Legetiin oli koottu 2007 pojat ja Smashin nuorempi joukkue oli saanut mukana Ivanin. Peliä edettiin tasaisesti ja erissä myös. Lopulta kolmannessa erässä mentiin aina jatkopalloille asti ja Leget vei tällä kertaa pidemmän jatkopallopisteillä 16-14. Mikä voi olla tämän parempaa oppimista kuin jatkopallopelaamiset!

Toisessa avauspelissä kohtasivat syksyn kärkijoukkue Arsi ja PuMan Warrios. Warriorsin peli haki eka erässä uomiaan. Hiukan syöttövirheitä ja palloa jää puolustuksissa hakematta, ei oteta vastuuta. Toiseen erään peli saatiin kuitenkin kuntoon ja sitä jopa johdettiin 20-19 asti. Sitten 22-22-tasatilanteeseen ja aikalisä. Erä kaatui lopulta vastaanottovirheisiin mutta erittäin hieno esitys Warriorsilta – pelissä oli mukana virheettömät syötöt, hyvä vastaanotto, torjuntaa ja hyökkäystäkin alkoi rakentua.

Toisella kierroksella Smash kohtaisi Arsin. Liekö tappio Legetille syönyt henkistä kanttia mutta oma peli ei lähtenyt käyntiin. Vastaanotto sinänsä ok, syötöillä olisi pitänyt saada enemmän aikaiseksi. Omia virheitä liikaa, että peli olisi kantanut erävoittoon. Arsi oli parantanut peliä ja pelasi varmasti. Toisessa erässä alkoi myös syöttö takuta, kun poikien annettiin ottaa riskiä. Tosin Kasperilta nähtiin koko turnauksen parhaat kaksi tykkisyöttöä. Syöttöpeli ei pelituloksen kannalta kuitenkaan onnistunut. Pojat petrasivat hankalan alun jälkeen, saivat peli-iloa takaisin mutta  nousua se ei enää tuottanut. Peli Arsille 2-0.

Toisessa pelissä Leget hoiteli paremmalla varmuudella Warriorsin 2-0.

Kolmannella  pelikierroksella Leget lähtivät haastamaan Arsia. Arsi johti eka erää paremmalla varmuudella ja veikin erän hallitusti. Toiseen erään Legetin pelijärjestystä hiukan petrattiin ja hyökkäysvoimaa saatiin eri tilanteisiin. Pojat syöttivät lähes virheettömän erän, vastaanotto piti, puolustusta aktivoitiin ja palloa nostettiin - hiukan pallokin pomppi Puman eduksi. Legetille erä, joka oli samalla Arsin ensimmäinen hävitty erä syksyllä. Sitten mentiin varsinaiseen jännitysnäytelmään, kolmanteen erään. Puma aloitti vahvasti, sitten Arsi nousee. Pelissä kovaa yrittämistä mutta Arsi vie tilanteen 14-11:een. Kaspar syöttämään ja ohjeet, että vasen takakulma, riskiä saa ottaa ja otti – tilanne 13-14:een. Vastaanottohyökkäyksestä hyvä hyökkäys ja tasan 14:ään. Ja jatkoa vain 15-14. Sitten tapahtuu ihmeitä. PuMa syöttää ja pallo 10 cm sisällä. Tuomio out. Peli tasan 15-15. Pienessä hämmennyksessä oli tasoiteltavaa, aikalisät käytetty. Pojat pienessä sekasorossa seuraavaan palloon ja puolustus jää tekemättä. Viimeinen yritys mutta vastaanotto ei kanna. Erä Arsille 17-15. Kerrassaan hieno peli! Jos alussa Smashin ja Legetin peliä kehuin, niin kyllä tämä peli oli varmaan yleisölle kuitenkin vähintään yhtä kuumaa kamaa!

Viimeisenä kohtasivat Smash ja Warriors. Peli ei ihan sytyttänyt – päivä oli jo pitkällä. Syöttövirheitä molemmin puolin. Warriors sai pakettia kasaan pelin edetessä mutta aamun suoritukseen ei ylletty. Liikettä puolustukseen ja vastaanottoon tarvitaan enemmän, vastaanoton suuntaamista, hyökkäykseen menemistä. Peli Smashille 2-0.

Joka tapauksessa hieno turnaus. Hienoja hetkiä ja oikean pelaamisen tunnelmaa. Pojat saivat hiukan ajattelemisen aihetta, että aina ei ole se paras kaveri vieressä vaan yhteispeliin on opittava kaikkien kanssa.

Tulokset

PuMa Sharks pelasi Karkkilassa sunnuntaina kaksi peliä Karkkilan Poikia ja Blues Volleytä Järvenpäästä vastaan. Pelit lähtivät hyvin aina käyntiin mutta jotenkin toiset erät jäivät vaisuiksi. Tappiot tällä kertaa tuloksena.

Tulokset