D-tytöille aluemestaruuskultaa ja pronssia

28.4.2019

Oikealta Blues Volley, PuMa Spark ja PuMa Space.
Oikealta Blues Volley, PuMa Spark ja PuMa Space.
PuMa Spark
PuMa Spark
PuMa Space
PuMa Space

PuMa Spark ja PuMa Space voittoisina kauden päätteeksi

Lauantai, 27.4.2019 oli D1-tyttöjen osalta tietynlainen merkkipaalu. D-tyttöjen Etelä-Suomen AM-Finaalien jälkeen viralliset pelit pienellä kentällä loppuisivat ja olisi aika siirtyä täysin ison kentän- ja kuusikkopelaamiseen. Toki, sitä ollaan jo tehty viimeiset puolitoista vuotta, mutta kuitenkin.

Molemmat joukkueet, Space ja Spark olivat mukana finaaleissa ja odotuksetkin korkealla.

Space voitti päivän mittaan kaksi kolmesta ottelusta, häviten ehkä vähän heikommalla pelillä Blues Volley:lle Järvenpäästä. Koska finaalisarja on armoton, tämä tarkoittaisi taistelua pronssimitaleista viimeisessä ottelussa Ruokolanden Rajua vastaan. Ottelun jälkeen Spacen pelaajien kaulaan ripustettiin pronssiset mitalit.

Spark oli taas finaalien ehdoton suosikki, mikä meinasi kostautua pelissä Rajua vastaan. Pari ensimmäistä peliä kuten kaikki muutkin tähän asti, hoituivat rutiinilla, mutta Rajun pelaajat pelasivat parhaan ottelun ja puolustivat kovat lyönnit todella hyvin. Tilannetta ei auttanut Sparkin virhesumma toisessa erässä (9 virhettä tilanteessa 4-11).

Valmennus korosti että ottelu voitetaan piste kerrallaan ja että tulostaulua ei parane tuijottaa. Näin loppujen lopuksi Rajukin kaatui 2-0 ja Sparkin tie finaaliotteluun oli pedattu. Finaalissa sitten melko hyvällä pelillä kaatui Blues Volley 2-0.

Näin päätettiin pelit pikkukentällä koko ryhmän osalta, sekä Sparkin että Spacen voittoihin ja ansaitusti tälle yhtenäiselle ryhmälle, Etelän AM kulta- ja pronssimitalit.

Mitalistijoukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Nea Subotic (Spark), Sanni Suomela (BV) ja Ilba Gashi (Space). Kolmas Puman joukkue PuMa Flame venyi viidennelle sijalle.

Tilastollisesti D-kausi oli onnistunut. Spark pelasi 26 ottelua voittaen kaikki ja mikä tekee kaudesta poikkeuksellista, yhtään erätappiottakaan ei tullut koko kauden aikana. Space pelasi 26 ottelua, josta voitti 19.

Tästä jatketaan kohti Alueiden SM-kisojen leirityksiä, Power Cupia sekä Beach Volley -kautta, unohtamatta fysiikkaharjoittelua.

 

 

 

Tulokset