III-lk tuomarikurssi 23.-24.11. etäyhteydellä
PuMa-Volley ryJulkaistu: 26.10.2022 10.17

III-lk tuomarikurssi 23.-24.11. etäyhteydellä

Helsingissä järjestetään III-lk:n kurssi eli peruskurssi ke 23. - to 24.11.2022 klo 18.00-21.00. Kurssi on kaksipäiväinen ja osallistujille maksuton, eikä velvoita mihinkään. Ikäraja: osallistujien on täytettävä vähintään 15 vuotta vuonna 2022. Kurssi järjestetään etäyhteydellä (Teams tai Google meet), joten varmista etukäteen, että pystyt osallistumaan sellaiseen joko itse tai jonkun toisen osallistujan kanssa yhdessä.

Kurssin suorittaneilla on oikeus hankkia tuomarilisenssi. Niille kurssilaisille, jotka hankkivat lisenssin ja ryhtyvät tuomaroimaan sarjapelejä, tarjoaa Helsingin lentopalloerotuomarit ry ensimmäisen vuoden jäsenyyden, pillin ja rangaistuskortit maksutta. Mestaruusliiga puolestaan on jo pitkään tarjonnut aktiivituomareille ilmaisen sisäänpääsyn liigapeleihin, ja toki sama koskee myös 1-sarjoja ja alempiakin tasoja.

Aktiivituomariksi ryhtymistäkään ei kannata turhaan pelätä, sillä pelejä ei nimetä kenellekään väkisin tai sellaisia otteluita, joita ei syystä tai toisesta halua viheltää. On mahdollista esim. tuomita vain oman seuran alasarjapelejä. Otteluita ei suinkaan tarvitse tuomita ilmaiseksi, vaan niistä maksetaan palkkio. Varsinkin nuorille tuomaritehtävät tarjoavat mukavan tilaisuuden lisäansioihin.

Kurssille voi hyvin osallistua myös silloin, vaikka ei olisikaan aikeissa viheltää sarjapelejä. Esim. kaikkia paikallissarjojen ja junioreiden pelejä viheltäessä ei tarvitse olla tuomarikorttia, mutta kurssin suorittaminen antaa siihenkin paremmat lähtökohdat.

Alle 15-vuotiaat voivat käydä nuorisotuomarikurssin, joita järjestetään seurojen pyynnöstä tarpeen mukaan.

Kurssille voi ilmoittautua Jori Ostrovskij'lle: jostrovs (a) gmail.com