Kuortane otti täydet pisteet PuMan hyvästä vastuksesta huolimatta

6.11.2018
Tuuli Tuominen jaMira Järveläinen palkittiin kentän parhaina.
Tuuli Tuominen jaMira Järveläinen palkittiin kentän parhaina.

Puistolassa pelattiin poikkeuksellisesti maanantaina naisten ykkössarjaa. Vastakkain 5.11. olivat kotijoukkue PuMa ja Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue, joka on käytännössä Suomen nuorten maajoukkue. PuMan hyvästä vastuksesta huolimatta Kuortane vei ottelun nimiinsä lukemin 0-3 (17-25, 24-26, 16-25).

Ottelun ensimmäinen erä oli selvästi Kuortaneen. Se otti heti ohjat käsiinsä ja vei erää alusta loppuun numeroin 17-25.

Toiseen erään helsinkiläiset tulivat uudella asenteella. PuMa meni hyvällä peli-ilmeellä heti kärkeen puhtaaseen 7-0 johtoon. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan Kuortane hivuttautui piste pisteeltä takaa-ajoasemasta lähemmäs ja viimein tasatilanteeseen 17-17. Erä eteni loppua kohden molempien napsiessa pisteitä tasaisesti aina PuMan eräpalloon asti tilanteeseen 24-23, mutta kotijoukkue ei onnistunut kääntämään erää itselleen, vaan sortui omiin virheisiinsä ja toinen erä meni kuin menikin Kuortaneelle 24-26.

Kolmas erä alkoi tasaisesti ja eteni tilanteeseen 6-5, mutta sen jälkeen sai Kuortane pisteputken päälle ja repäisi eron tilanteeseen 6-10. Erän loppu kulki Kuortaneen selvällä johdolla loppulukemiin 16-25 ja samalla päättyi koko ottelu Kuortaneen nimiin numeroin 0-3.

─ Oltiin panostettu kovaan syöttöön ja etenkin jatkohyökkäyspeliin, joka on keskeinen osa pelaamisessa. Molemmissa onnistuttiin ja juurikin hyvään jatkohyökkäyspeliimme ottelu ratkesi. Meidän nuorella joukkueella oli kyllä pientä jännitystä, varsinkin kun PuMa asetti meille paineita. Heilläkin oli hyvä syöttöpeli ja hieno toinen erä. Mitä tulee ykkössarjaan, kaikilta joukkueilta löytyy taitoa ja kovia pelaajia. Meille se sopii erittäin hyvin, kertoili Kuortaneen valmentaja Pertti Honkanen.

PuMan valmentaja Juho Rajalalla oli samoja näkemyksiä kuin kollegallaan.

─ Syöttö meillä oli hyvää, mutta niin oli vastustajallakin. Muussa sitten jäätiinkin. Vastustaja oli parempi. Toinen erä oli otettavissa ja se olisi tietysti pitänyt ottaa. Loppuun tuli kuitenkin pari syöttövirhettä, yksi huono passi ja heikko vastaanotto esimerkiksi. Siinä se sitten olikin. Jatkossa on keskityttävä pieniin asioihin, vaikka oikeastaan ei ole mitään pieniä asioita. Niistä tulee isoja asioita kokonaisuutta ajatellen, muotoili Rajala.

Parhaina pelaajina palkittiin joukkueittensa parhaat pisteidentekijät Tuuli Tuominen Kuortaneen joukkueesta ja Mira Järveläinen PuMasta. Tuomisen pistesaalis oli 15 ja Järveläisen 16.

─ Kaikilla osa-alueilla hävittiin, vaikka ei meidän peli ihan huonoa ollut. Mikään ei varsinaisesti notkahtanut. Itsellä syöttö kulki, mutta olinkin valmistautunut siihen henkisesti toisella tavalla kuin yleensä, sanoi Järveläinen nopeasti ja kiirehti yhteiskuvaan joukkueen kanssa.

Ottelun tilastotiedot löytyvät täältä.

PuMan kokoonpanosta puuttui Vilhelmiina Prihti, joka oli parinsa Aliisa Vuorisen kanssa beach volleyn perinteisessä NEVZA-turnauksessa Göteborgissa. Parin sijoitus oli neljäs