PuMa 2 Virginien opeissa

21.10.2018


Virginie de Carne piti PuMan 2-sarjalaisille leirin sunnuntaina. Tytöt joutuivat melkoiseen asennemuutokseen jo alkulämmittelystä asti. Tekemisellä tulee olla tarkoitus ja harjoittelulla aina tavoite. Alkulämmittelyllä tähdätään siihen, että jos puolustusharjoitus on edessä, niin puolustamiseen ollaan 100 % valmiita. Pelin alkulämmittelyn tarkoitus on, että peliin – sen kaikkiin osa-alueisiin – ollaan valmiita jo pelin alusta eikä vasta eka erän jälkeen.

Tytöt saivat liikettä, kun pallottelussakin joka sekuntti piti käyttää liikkumiseen ja valmistautumiseen seuraavaan. Virginie toi opiksi ryhmälle, että tavoitteita on asetettava jo seuraavalle viikolle, kuukaudelle jne. Mitä voisi tehdä enemmän ja paremmin jo lähiaikoina. Askel askeleelta opitaan ja kehitytään.

Suomalaisten tyttöjen perisynti on, että palloa ei lyödä kunnolla. Tästä saatiin kyllä kuulla, ja lyöntiä harjoiteltiin. Lyöntiharjoittelussakin pitää olla tavoitteet, mm. suunnat.

Yksilöllisellä ohjauksella leirillä mentiin monta askelta eteenpäin. Liberoharjoittelussa libero sai nostaa seinään heitettyjä tennispalloja.

- Näin tuoreeltaan voin varauksetta suositella leirityksiä kaikille PuMan pelaajille ja valmentajille. Koko ajan sai uutta oppia tekniikoista, ravinnosta, harjoittelemisesta ja henkisestä kehittymisestä, hypettää Ville Yliranta, 2-sarjan valmentaja.

Seuraava VDC-akatemia järjestetään D-pojille 11.11. ja sitä seuraava E-junioreille 18.11. Myös muut kuin PuMan pelaajat saavat osallistua.

Video iskulyöntiharjoittelusta