​PuMan Naisten ykkössarjakausi paketissa
Julkaistu: 17.04.2022 11.43

​PuMan Naisten ykkössarjakausi paketissa

PuMan naisten 1-sarjajoukkueen kausi on saatu päätökseen. Joukkueen kauden alku oli haastava, mutta peli kehittyi kauden edetessä. Joulun alla joukkue löysi oma hyvän peli-ilmeensä ja olikin kevätkaudella jo yksi sarjan vahvimpia joukkueita.

Osoituksena joukkueen kevätkunnosta kauden päätösottelussa kaatui sarjan suvereeni ykkönen, Rantaperkiön Isku numeroin 3-1. Ottelu Lehto Areenalla oli viihdyttävä ja tasokas. PuMan vastaanotto toimi hyvin (51%) ja kun vielä Sofia Lehto jakeli mainioita passeja hyökkääjille, hyökkääjistä onnistuivat kaikki ja tuntui siltä, että pallo kuolee joka paikasta. Koko joukkueen hyökkäysteho hyvää torjunta-/puolustusjoukkuetta vastaan oli erinomainen 45% .

Nea 20 + 12
Oona 14 + 8
Noora 9 + 7
Johanna 9 + 6
Sara A. 8 + 2
Sofia 6 + 1

”Kyseinen peli oli ehjä esitys siitä, mitä olemme harjoitelleet koko kausi”, kertoo joukkueen päävalmentaja Dejan Subotic ja jatkaa: ”Kausi oli haastava ja jokseenkin rikkonainen. Syksyllä vielä haettiin paljon omaa peliä sekä paikkoja. Jokaisessa pelissä oli paljon hyvää ja kehitystä näkyi pelistä toiseen, mutta voittoja olisi saanut tulla enemmän. Mielestäni tässä näkyi selvästi edellisten vuosien painolasti ja pelejä piti opetella voittamaan. Kuulostaa hassulta, mutta näin vaan voi käydä”

Oma peli nousuun joulukuulta

Joulukuun peli Vampulaa vastaan oli ensimmäinen ehjä esitys alusta loppuun, Vampula kaatui 3-0. Sen jälkeen sarjan kärkijoukkue Raisio kaatui kotona 3-1 ja joukkue alkoi olemaan yhtenäisempi kuin koskaan. Tuplaviikonlopusta Etelä-Pohjanmaalta tuli täydet kuusi pistettä. Joku taisi sanoa, ettei näin olisi ollut seuran ykkössarjahistorian aikana.

Alkuvuodesta korona sotki (kuten monen muunkin sarjan joukkueen) harjoittelua ja pelejä. Esimerkiksi vieraspeliin Kiistoa vastaan niillä pelaajilla ketä rivissä oli ja se tarkoitti sitä että peliin lähdettiin rohkeasti vain yhdellä yleispelaajalla. Liberona yleensä pelaava Siiri Ruuskanen esiintyi edukseen ja täytti hyvin sekä yleispelaajan että hakkurin roolia, mutta sarjan kärkijoukkuetta vastaan vajaalla pelaajistolla ei ollut lopulta mahdollisuuksia.

Päävalmentaja kertaa kautta vielä seuraavasti: ”Vaikka pudotuspelit jäivät vaivaisen pisteen päähän, niin kokonaisuutteen pitää olla tyytyväinen. Pelaajat ovat ottaneet isoja harppauksia ja sitä myöden peli on mennyt paljon eteenpäin. Selkeitä tappioita, jossa oltiin vastaantulijoita tuli kauden aikana kolme, joten ei huono suoritus nuorelta joukkueelta ollenkaan. Nyt junnut vielä pelaavat A- ja B- SM-finaalit, jonka jälkeen pienen hengähdyksen jälkeen päästään taas sorvin ääreen ja valmistautumaan seuraavaa kautta varten.”

Puma Naisten joukkue on tosiaan kaudella 2021/22 ollut sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Joukkueessa on pelannut kuluvalla kaudella kolme 15-vuotiasta pelaajaa ja toisaalta taas useampia aikuispelaajia. Tämä ei kuitenkaan haitannut vaan joukkue on kasvanut kauden aikana hyvin yhteen.

”Joukkueen valmennuksella on ollut selkä kuva siitä, mihin suuntaan joukkueen toimintaa pitää viedä ja sen eteen on tehty määrätietoisesti töitä. Tämä koskee yhtä lailla pelillisiä asioita kuin myös joukkueen toimintakulttuuria. Nyt kentällä on näkynyt ryhmä, joka on yhtenäinen ja luottaa omaan tekemiseensä ja joka pelaa fiksua lentopalloa”, iloitsee joukkueen manageri Seppo Siika-aho: ”Tämä on ollut hieno ja nousujohteinen vuosi ja tästä on erittäin hyvä tilanne lähteä valmistautumaan kohti seuraavaa kautta”

Joukkueen jäsenet kommentoivat kautta

Kaitsu: Syksyllä kausi käyntiin uudistuneen valmennuksen ja myös uudistuneen joukkueen kanssa pelien sujuessa ailahtelevasti välillä hyvin ja välillä vähemmän hyvin. Joulun lähestyessä parin hyvän vahvistuksen sekä valmennuksen ja jengin yhteistyön hitsautuessa yhteen alkoi jyrkkä nousu ja tasaisuus otteluissa näkyä ja otteet loppukautta kohden oli ihan sarjan kärkitasoa.

Oona: Päättynyt kausi oli loppujen lopuksi onnistunut. Olen todella ylpeä koko joukkueesta, sillä kausi tarjosi haasteita loukkaantumisten ja sairastelujen muodossa. Näistä vaikeuksista huolimatta kausi oli nousujohteinen ja joukkueen peli kävi läpi huiman kehityskaaren. Pettymykseksemme pelit päättyivät runkosarjaan ja pelaajille jäikin varmasti nälkää ensi kautta ajatellen. Haluamme kiittää valmennusta kuluneesta kaudesta ja erityisesti siitä, että uskoitte meihin niin yksilöinä kuin joukkueena. Kiitos myös taustajoukoille, jotka talkoilivat kotipelien merkeissä. Iso kiitos kuuluu myös JoJollemme Ann-Marille, joka ahkeroi läpi kauden, jotta meillä pelaajilla olisi mahdollisimman mukava olla. Suurin kiitos menee kuitenkin pelaajille. Niin vakkariporukalle kuin myös vieraileville tähdille, jotka riensivät apuun kun sitä tarvittiin. Kiitos.

Nyt ei kun hyvin ansaitulle kesälomalle ja katseet kohti tulevaa kautta.

Annika: Tähän kauteen lähdettiin jännittävällä ja innokkaalla mielellä. Joukkue oli uudistunut sekä valmentajien, että pelaajien osalta jonkin verran. Meininki oli hyvä läpi kauden ja tuntuikin, että jokainen pelaaja otti isoja kehitysaskeleita kauden aikana. Jatkopaikka oli tällä kaudella lähempänä kuin varmaan koskaan aiemmin, kiitos siitä kuuluu mahtavalle jengille ja osaavalle valmennukselle! PuMan mukana jo vuosia olleena on ollut hienoa nähdä, että toiminta liikkuu jatkuvasti ammattimaisempaan ja tavoitteellisempaan suuntaan. Ensi vuoden Hämeenlinna-yhteistyö vahvistaa vielä entisestään Puman uutta identiteettiä.

Kiitos koko joukkueelle ja valmennukselle kaudesta. 😊

Emma: Syksyllä kaikki oli uutta verrattuna edelliseen kauteen valmennuksen ja pelaajarungon vaihduttua. Se myös näkyi runkosarjan alussa. Peli oli vielä sekaisin, vaikka treeneissä oli jo paljon hyviä juttuja. Loppusyksystä työn tulokset alkoivat näkyä ja vuosi 2021 lopetettiinkin selvään voittoon. Muistan, kuinka silloin tajusin miten paljon potentiaalia tässä joukkueessa on.

Kevätkaudella olimmekin todella kilpailukykyinen joukkue ja voittamisesta tuli jopa enemmän sääntö kuin poikkeus. Tietenkin nälkä kasvoi syödessä ja unelma pleijaripaikasta vahvistui. Tarpeeksi ei pisteitä saatu kasaan ja yhdeksäs sija oli iso pettymys kaikille. En ole kuitenkaan koskaan ennen ollut osana joukkuetta, joka olisi kasvanut näin paljon yhden kauden aikana. Tällä kaudella nostimme PuMan häntäpään joukkueesta selväksi keskikastin joukkueeksi. Seuraavalla kaudella suunta on varmasti vain ylöspäin.


KAUSI NUMEROINA


Pisteet 2021-2022

Torjunnat

Vastaanotto

Hyökkäys

Ässät