PuMan naisten 1-sarjan kotiavauksessa kaksi mielenkiintoista vierasta
Julkaistu: 29.09.2021 13.03

PuMan naisten 1-sarjan kotiavauksessa kaksi mielenkiintoista vierasta

PuMa-Volley avaa naisten 1-sarjan kotiottelut tulevana viikonloppuna, kun vastaan tulee ensin lauantaina Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue ja sunnuntaina Liikunnan Riemu Jyväskylässä. Molemmat ottelut pelataan Viikin monitoimitalolla kello 14 alkaen.

Kuortaneen maajoukkuetytöt testissä

PuMan kotiavaus on samalla Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueen sarja-avaus. Kuortaneella opiskelee tällä hetkellä 15 juniorimaajoukkueista tuttuja 2004-2006 -syntyneitä pelaajia ja joukkue pelaa 1-sarjan lisäksi kauden aikana myös vierasottelut Mestaruusliigan joukkueita vastaan.

- Odotan lauantailta peliä, josta molemmat joukkueet voivat oppia paljon. PuMalla on nyt uusi päävalmentaja ja valmentajamuutoksella on aina suuri vaikutus joukkuekulttuuriin ja joukkueen pelitapaan. Joukkue vielä varmasti muutosprosessin alussa ja on mielenkiintoista nähdä joukkueen pelityyli ja millainen yleensäkin on joukkueen esitys, pohtii Kuortaneen joukkueen ja Kuortaneen valmennuskeskuksen valmentaja Nikolas Buser ja jatkaa:

- Ensimmäinen peli RaisUa vastaan osoitti, että Oona Laurell on edelleen yksi PuMan parhaista pisteiden tekijöistä ja myös uusilla pelaajilla Nea Suboticilla ja passari Sofia Lehdolla on suuri vaikutus joukkueen suoritukseen.

PuMan hakkuri Oona Laurell ei ota paineita Buserin pohdinnoista vaan odottaa jo melkeinpä malttamattomana lauantain peliä:

- Innolla odotan lauantain kotiavausta. Kuortanetta vastaan on aina ollut kiva pelata ja aiemmat kohtaamiset ovatkin usein olleet tiukkaa vääntöä. Uskon että kovaa peliä on luvassa tälläkin kertaa, joten ei muuta kuin Viikin monarille seuraamaan!

Kysyttäessä Buserin valmentaman Kuortaneen kuulumisia, hän pohtii laajemminkin joukkueen tilannetta ja toimintatapaa:

- Meidän puolellamme olemme tämän ryhmän kanssa myös vielä yhteistyömme alussa, koska olen ollut poissa tiimistä jonkin aikaa ja palasin juuri tällä viikolla. Ryhmän ydin on kuitenkin pelannut yhdessä jo viime vuonna ja tiedämme, kuinka hyvin voimme parhaimmillamme pelata. Olemme lisänneet myös neljä uutta nuorta pelaajaa, jotka toivottavasti saavat peliaikaa jo tänä viikonloppuna.

Meille otteluiden tulos ei ole välttämättä pääasia. Tavoitteenamme on kehittää peliämme joka viikko ja ottelut ovat siihen hyviä tilaisuuksia. Pelaajien tehtävänä on tietysti löytää tapa voittaa peli, mutta heidän on tehtävä se samalla kun heidän tulee täyttää ottelussa meidän pelin pelilliset tavoitteet, jotka ehkä jopa tärkeämpiä kuin päätöslukemat tulostaululla.

Mitä kovempia ja tiukempia pelejä saamme pelata, sitä enemmän jokainen tiimin jäsen voi oppia ja sitä enemmän joukkue kasvaa yhdessä. Se on investointi pelaajien tulevaan uraan. Joten toivottavasti saamme nähdä intensiivisen pelin, jossa molemmat joukkueet pyrkivät haastamaan rajojaan kehittyäkseen samalla kun he kilpailevat kovasti voitosta, päättää Buser.

Liikunnan Riemu JyLen jalanjäljissä

Liikunnan Riemu on uusi seura naisten 1-sarjassa. Taustalla on kuitenkin JyväsLentiksestä tuttu ryhmä, joka siirtyi kokonaisuutena valmentajineen täksi kaudeksi Liikunnan Riemun alle. Riemun valmentaja jatkaa kokenut Tuulevi Piesanen, jonka johdolla jyväskyläläiset ovat olleet sarjan kestomenestyjiä:

- Mielenkiinnolla lähdemme kohtaamaan Pumaa! Edessä on tuplaviikonloppu vieraissa, ja varmasti sekä lauantain vastustaja RaisU että Puma ovat kovia vastustajia. Näin kauden alussa joukkueen tavoitteena on saada omaa peliä kehitettyä peli peliltä, mutta lähdemme myös tavoittelemaan viikonlopusta sarjapisteitä, pohtii Riemun valmentaja Piesanen.

Riemun riveissä mielenkiinto kohdistuu liberoon Milja Piesaseen sekä passari Veda Mansikkaviitaan, joilla nuoresta iästään huolimatta on molemmilla kokemusta liigakentiltä aina Mestareiden liigaa myöten. Hyökkäyspuolella hakkurin tontilla vastuuta kantaa erityisesti pohjalaislähtöinen Veera Raveala.

Avausviikonlopun jälkeen naisten 1-sarjan pelit siirtyvät Tapulin liikuntapuistoon avattavalle Lehto Areenalle, jossa PuMan vieraaksi saapuu lauantaina 23.10. JymyVolley Akatemia Nurmosta ja sunnuntaina 24.10. LP Viesti Akatemia Salosta