PuMa naisten 1-sarjan hopealle
N1Julkaistu: 01.04.2024 16.53

Emiliina Heimala lyö täpötäyden Lehto Areenan seuratessa (kuva MLahdes)

PuMan naisten joukkue sai tyytyä kauden huipennuksessa lopulta hopeamitaleihin. Sunnuntaina Lehto Areenalla Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue oli vahvempi numeroin 3-0 (25-22, 25-22, 25-21). Ottelua seurasi paikan päällä peräti 400 katsojaa.

Ensimmäinen erä mentiin pitkää PuMan hienoisessa hallinnassa. PuMa sai vastustajan vastaanottoa vaikeuksiin ja erityisesti Emiliina Heimala hyökkäsi näyttävästi. Tilanteessa 15-10 Kuortaneen aikalisän jälkeen ote siirtyi Kuortaneelle samalla kun PuMan paras vire katosi. Kuortane puolusti hyvin ja nousi muutaman pisteen johtoon jonka se piti erän loppuun asti. Erä Kuortaneelle 25-22.

Toisessa erässä PuMa aloitti hyvin ja oli jo 6-2 -johdossa. Kuortane kuitenkin kiri ja meni ohi ja PuMa käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 11-13. Tämä ei kuitenkaan kotijoukkuetta auttanut vaan Kuortaneen ote piti. PuMa ei saanut palloa kuolemaan Kuortaneen kenttään ja samalla Kuortaneen Sanni Siika-ahon johtama hyökkäyspeli oli tehokasta. Erän loppuun PuMa sai pelistä jo paremmin kiinni, mutta erä vieraille 25-22.

Kolmas erä oli tasainen molempien joukkueiden johtaessa vuoron perään aina tilanteeseen 19-19 asti. Kuortane pelaa rohkeammin ja vähemmillä virheillä ja vie erän lukemin 25-21. Näin Kuortane otti 1-sarjan mestaruuden ja PuMan oli tyytyminen hopeisiin mitaleihin.

PuMan parhaan palkittiin hienosti hyökännyt nyt keskipelaajan tontilla pelannut Emiliina Heimala. Kuortaneen paras oli peliä taidokkaasti pyörittänyt passari Sanni Siika-aho.

Mainio kausi takana

Muutamassa vuodessa PuMan naisten toiminnan taso on noussut hurjasti. Aiemmin 1-sarjan loppusijoilla viihtynyt joukkue on ollut nyt kahtena peräkkäisen kautena sarja kärkipaikolla. Toiminta on vahvasti tavoitteellista ja pelaajien sitoutuminen on korkealla tasolla. Ja kun samalla olosuhteet ovat hyvät ja valmennus on ollut laadukasta, joukkue on myös menestynyt hyvin.

Samalla kun itse urheilu tekeminen on mennyt eteenpäin, myös ottelutapahtumat ovat keränneet koko ajan enemmän yleisöä. 1-sarja finaaliin Lehto Areenalle oli saapunut paikan päälle noin 400 katsojaa, mikä on historiallisen paljon pääkaupunkiseudun naisten lentopallossa. Kun paikalla oli myös Kuortaneen valmennuskeskuksen äänekäs kannattajajoukko, tunnelma Lehto Areenalle oli upea.

Vaikka sarjan finaalissa joukkue joutuikin pettymään, kausi on ollut nuorelle joukkueelle mitä mainioin.

Kohti A-tyttöjen SM-finaaleja Lehto Areenalla

PuMa naisten 1-joukkueen kausi ei pääty vielä tähän. Kolmen viikon päästä 20.-21.4.2024 pelataan Lehto Areenalla A-tyttöjen SM-finaaliturnaus, johon on tiensä selvittänyt kahdeksan Suomen parasta joukkuetta.

Peräti 11 pelaaja 1-sarjajoukkueen ryhmästä on vielä juniori-ikäistä ja siten PuMa lähtee turnaukseen lähes samalla kokoonpanolla. Joukkueeseen liittyy mukaan finaaliturnaukseen tällä kaudella Mestaruusliigassa Orivedellä pelannut PuMan kasvatti Nea Subotic sekä Mette Aro (Tapanilan Erä) ja Elli-Saara Etelä (LP Vampula).

Pelit alkavat lauantaina 20.4. klo 09:45 ja päättyvät sunnuntaina 21.4. finaaliin, joka alkaa klo 16:00. Turnaukseen on vapaa pääsy.