PuMan B1 tyttöjen kausi päätökseen
Julkaistu: 24.04.2022 19.44

Puman B1 tytöt pelasivat kauden viimeisen turnauksen lauantaina Loimaalla. Turnauksessa pelattiin b-ikäisten sijoista 13-16. Kaikki mukana olleet joukkueet olivat edellisellä kierroksella välierissä lohkojensa kolmansia eli viimeiset karsiutujat SM-finaali turnauksesta, johon pääsi 12 joukkuetta.

Sijoituspelien taso oli sen verran kova, että mielestäni nämä joukkueet olisivat haastaneet finaaliturnauksessa monia joukkueita.

Puman ensimmäinen vastustaja oli tälle kaudelle uusi vastustaja Salon Viesti. Peli lähti liikkeelle Viestin hallinnassa heidän onnistuessa syöttöruudussa hyvin ja pelaten tehokkaasti jatkohyökkäykset. Toisessa erässä Puma sai oman pelin kulkemaan ja erävoittoon kantanut hyvä vire jatkui kolmannen alussa. Puolten vaihtoon mennessä Viesti sai oman laitahyökkäyksen kulkemaan siirtyen 8-6 johtoon ja seuraavan kahden hyvän rotaation aikana saivat hyvän pisteputken. Tästä Puma ei enää saanut riittävää kiriä käyntiin ja ottelu Viestille 2-1 (25-15, 15-25, 15-9).

Toisessa ottelussa vastaan tuli hyvinkin tuttu Laihian Luja. Vastustaja tunnettiin hyvin ja tiedettiin miten pelaamalla pärjätään. Ensimmäinen erä meni nuottien mukaan ja Pumalle erä voitto 25-22. Toisessa erässä Luja sai oman pelin kulkemaan ja Puman energia ei ollut korkeimmillaan. Lujalle selkeä erävoitto ja päästiin taas pelaamaan kolmas erä. Kaveri tuli kovaa ja oli hetkessä 7-2 johdossa. Tästä Puma aloitti kirin pallo kerrallaan ja pian oltiinkin 9-8 johdossa. Seuraavat pallot olivat tiukkaa taistelua molemmin puolin ja lopulta ratkaisupallot kääntyivät Pumalle ja Puma otteluvoittoon 2-1 (25-22, 16-25, 15-13).

Kolmannessa ottelussa kotijoukkue Loimaan Jankko, joka ennakkoon tiedettiin hyvin puolustavaksi joukkueeksi. Puma onnistui pelissä hyvin kaikilla osa-alueilla ja voitto 2-0 (25-22, 25-17).

Kauden lopullinen sijoitus neljästoista, kun koko sarjassa oli 79 joukkuetta.

Kiitoksia kaikille joukkueen toiminnassa kauden aikana mukana olleille. Pelaajille erityinen kiitos hienosta kaudesta sekä kauden aikana osoitetusta kyvystä oppia, kehittyäja isosta askeleesta painetilanteiden sietokyvyn kehittymisessä. Tästä kaudesta on kaikilla hyvät pohjat seuraavaan kauteen ja tuleviin haasteisiin.

Lopetan sanoihin ”ei ole liian vakavaa” :)