​PuMan naiset runkosarjan voittoon
N1Julkaistu: 03.03.2024 12.49

(kuva: MLahdes)

PuMa otti lauantaina Lehdossa selvän 3-0 voiton Vaasan Kiistosta ja varmisti naisten 1-sarjan runkosarjan voiton. Joukkueella on kasassa 22 pelatun kierroksen jälkeen 49 pistettä ja sarjassa seuraavat joukkueet eivät enää voi tavoittaa PuMaa.

Runkosarjan voitto tarkoittaa sitä, että PuMa saa pudotuspeleissä aina kotiedun. Puolivälierä- ja välierävaihe pelataan kahtena osaotteluna, joista pelien mennessä tasan jälkimmäisen ottelun jälkeen pelataan 25 pisteeseen ns. Kultainen erä, joka ratkaisee ottelun voittajan ja jatkoon menijän.

-Ollaan tehty paljon töitä tämän tuloksen saavuttamiseen ja jokaista pelaajaa on tarvittu. Runkosarjapelit ovat ohi ja on ollut paljon tiukkoja ja hyviä pelejä, kertaa PuMan kapteeni Ilba Gashi:

-Edessä on parin viikon tauko peleistä, jonka jälkeen starttaa pudotuspelit. Ensi viikolla on vielä muilla joukkueilla pelejä, jolloin selviää ketä saamme vastaan ensimmäiseen pudotuspelien vaiheeseen. Meillä on tässä nyt hyvin aikaa pari viikkoa aikaa vielä hioa meidän joukkuepeliä.

Alustavasti PuMan pudotuspelit alkavat vieraissa La 16.3. ja jatkuvat Lehto Areenalla Su 17.3. klo 13 tai klo 16. Ensimmäisen kierroksen vastustaja on vielä auki. Vastaan PuMalle tulee runkosarjan kahdeksas, joka selviää vasta tulevana viikonloppuna kun runkosarja saadaan päätökseen.