​​PuMan B-tytöt SM-pronssille
PuMa-Volley ryJulkaistu: 14.04.2024 23.27

PuMan B1-tytöt ottivat SM-pronssia Sastamalassa pelatuissa B-tyttöjen SM-finaaleissa. Kultaa turnauksessa otti Nurmon Jymy ja hopeaa sai Mikkelin Passarit.

12 joukkueen turnaus pelattiin kolmella eri hallilla Sastamalassa. PuMasta oli finaaleihin selvittänyt tiensä myös B2-tyttöjen joukkue, joka sijoittui lopulta kahdenneksitoista.

Turnaus alkoi tytöillä heti kovaa joukkuetta vastaan, sillä vastaan asettui Salon Viestin B-Astrum -joukkue. PuMan esitys oli ensimmäisessä erässä vahvaa ja siitä voitto, mutta toisessa erässä ote välillä katosi ja erä vieraille. Kolmanteen erään PuMa tuli hyvällä syötöllä ja vahvalla torjunnalla ja vei sen selvästi ja myös koko ottelun 2-1 (25-20, 18-25, 15-7).

Toisessa alkulohkon ottelussa Someron Palloa vastaan PuMa kierrätti pelaajistoaan mutta hyvästä alusta huolimatta erän lopussa Somero pääsi yllättämään loppuerän vaihdoista huolimatta ja vei erä 25-21. Toisen erä PuMa kierrätti yhä pelaajia mutta vastustaja johtaessa 6-4 PuMa vaihtoi ykköskuusikkonsa kentällä. Joukkue sai pelinsä kasaan ja vei ottelun 2-1 (20-25, 25-17, 15-10).

Alkulohkon ykkösenä PuMa sai ristikkäisvaiheeseen lepovuoron ja kohtasi illan puolivälieräpelissä Arctic Volleyn Rovaniemeltä. Ottelu selvästi PuMalle 2-0 (25-15, 25-14) ja niin paikka välierissä oli selviö

Sunnuntaina PuMa kohtasi välierässä Nurmon Jymyn. Ottelu oli turnauksen korkeatasoisin, mutta Nurmon rutiini ja parempi syöttö/vastaanotto -peli ratkaisi ottelun Nurmolle passarinsa Sanni Siika-ahon ja liigakentilläkin jo viihtyneen Annika Koivuniemen johdolla. Näin turnauksen ensimmäinen tappio 0-2 (18-25, 19-25) ja matka jatkui pronssiotteluun.

Pronssiottelu alkoi PuMan hienoisessa hallinnassa. PuMa johti parhaimmillaan jo 22-18, mutta Laihia nousi tasoihin ja yhteen eräpalloonkin tilanteessa 24-23. Joukkue kuitenkin oli lopussa vahvempi ja vei erän 26-24. Toinen erä olikin PuMan hallintaa selvemmin. Välierän häviö jäi turnauksessa PuMan ainoaksi sillä se vei ottelun 2-0 (26-24, 25-14) ja otti SM-pronssia.

Turnauksen tähdistöön valittiin PuMan joukkueesta yleispelaaja Emiliina Heimala.