PuMa-Volley ry

PuMa-Volley on helmikuussa 1989 perustettu lentopallon erikoisseura, jonka toiminta painottuu  nuorten, 4-18-vuotiaiden, lentopalloharrastukseen. Seura on Suomen Lentopalloliiton ja Etelä-Suomen Liikunta- ja Urheilun (ESLU) jäsen. Nimi PuMa on lyhenne seuran alkuperäisestä toiminta-alueesta, joka määriteltiin akselila Puistola-Malmi.

Seuran toiminta painottuu Pohjois-Helsingin alueelle, missä se tarjoaa laajasti lentopalloilumahdollisuuksia kilpa- ja harrastustasolla - nuorille oman taitotason mukaan. Seura pitää "kotisalinaan" Puistolan Urheilutaloa, koska siellä seuran joukkueilla on eniten harjoituksia.

Seuran tärkein toiminta-alue on nuorisotyö. PuMa-Volley on Suomen suurimpia juniorilentopalloseuroja. Tunnustuksena laadukkaasta työstään seura on saanut Suomen Lentopalloliiton myöntämän Sinettiseuran arvon v. 1996 sekä uudelleen vuosina 2002, 2008, 2013 sekä 2017, sekä Helsingin kaupungin vapaaehtoistyön tunnustuksen vuona 2014. PuMa valittiin myös vuoden 2019 helsinkiläiseksi urheiluseuraksi. Sinettiseura-järjestelmä on muuttunut vuonna 2018 Tähti-seuraksi. Laadukkaan toiminnan perustana on  joukkueidemme valmennuksesta vastaavat koulutetut valmentajat. Seuran nuoret osallistuvat sekä etelän alueen että SM-kilpasarjoihin vuosittain.

Pyrimme alentamaan aloittamisen kynnystä perustamalla lentopallokouluja ja Easy Sport -kerhoja. Niissä ei edellytetä aikaisempaa kokemusta lentopallossa. Kerhoja järjestetään kaudella 2019-20 eri kouluilla. 4-5-vuotiaille on keskiviikkoisin pyörivät liikkari, 6-8-vuotiaille maanantaisin ja keskiviikkoisin harjoitteleva F-juniorit ja 9-10-vuotiaille löytyy myös aloittavien ryhmät. 10-13-vuotiaille aloittajille on oma lentopallokoulu ja 14-18-vuotiaille harrastusryhmä. Näihin kaikkiin voi tulla myös kesken kauden talvikaudella.

Harrastajamäärän kasvu on lisänyt viime vuosina ryhmien määriä ja siten eritasoisen harrastamisen mahdollisuuksia. Seurassamme toimii sekä kilpailu- että harrastuspolut. Akatemia-joukkueet ovat tämän kauden uutuus. Toivomme, että lentopallosta löytyisi nuorille pitkäaikainen harrastus. Eri tasoisia ryhmiä muodostamalla pyrimme varmistamaan, että harrastaminen on mahdollista myös useita muita lajeja halvemmalla. Jatkamme Helsingin liikuntaviraston ja koulujen kanssa  yhteistyötä Easy Sport -iltapäiväkerhojen järjestämisessä ja nuorten tapahtumien organisoinnin apuna.

Kilpatoiminnassa jatkamme tyttöjen lentopallopolun kehittämistä aina 1-sarjatasolle asti. Samoin poikapuolelle luomme kärkitoimintaa, johon poikia saatetaan enenevässä määrin mukaan. Uusina hankkeina aloitti Meidän Valkku -hanke vapaaehtoisvalmennuksen laadun kehittämiseksi ja nuorten valmentajien tueksi syksyllä 2018, ja hanke jatkuu kaudella 2019-20. Seuramme on alkanut myös pyörittää korkeatasoista leiritystoimintaa Virginie de Carne -akatemian kanssa.

Ilmoittautukaa reilusti mukaan ryhmiin ja tulkaa kokeilemaan lajia. Kysykää lisää!

Jouni Lind, valmennusvastaava

jouni.lind@saunalahti.fi

p. 050 521 3305
 

PuMa-Volley ry
 

Y-tunnus 0832270-9

Pankkitili Nordea IBAN FI43 1406 3000 000275

Rekisterinumero 152.391