PuMa 1 valmiina pelikauteen

25.8.2019


PuMa Volleyn edustusjoukkueen paketti alkaa olla kasassa. Harjoittelu on jo pyörinyt Gina Raskin johdolla keväästä asti täydellä vauhdilla. Pelaajien kanssa on tehty pelaajasopimukset, Virgine de Carne on astunut toisena valmentaja remmiin. Leiritykset pyörivät ja ensimmäistä harjoitusturnausta Salossa su 1.9. odotetaan. Ensimmäinen sarjapeli pelataan su 15.9. Turussa ja kotipeli su 6.10. Puistolassa.

Kasassa on hyvä yhdistelmä osaamista edellisiltä kausilta ja uusia pelaajia. Joukkueen perusideana on kehittää nuoria pelaajia ja siihen 1-sarjan ja 2-sarjan farmikombinaatio sopii hyvin. Isolla pelaajakombinaatiolla myöskään valtakunnallisen sarjan pelimatkat eivät käy liian raskaiksi.

Passareina jatkavat Elina Lind ja Mette Helminen, akatemiaurheilijoita molemmat Mäkelänrinteen lukiosta. Kolmanneksi tiimiin liittyy Anna-Sofia Heimonen, viime kaudella Tapanilan Erässä pelannut passari.

Yleispelaajaosasto on runsas. Liigaakin viimeksi LP-Kangasalassa pelannut Veera Hietala tekee paluun lentopallokentille nyt PuMan riveissä. Viime kauden pelaajista Minttu Junno pelaa YP:tä tai hakkuria. Uusia farmipelaajia nostetaan nyt kunnolla riveihin eli Sara Aito ja Jatta Saarinen nähdään ykkössarjassa. Viime kauden libero Sara Tiihonen nousee YP-tehtäviin ja vahvistuksia saadaan vielä ykkössarjaa pelanneesta Annika Wariksesta. Mielenkiintoisen väriläiskän tekee myös kovakätinen, B-ikäinen, viime kauden 2-sarjan tähtihakkuri Anni Henell, joka nousee ykkössarjakuvioihin.

Hakkuriosastolla tullaan näkemään viime kaudella hyvää hyökkäyspeliä väläytellyt Oona Laurell sekä runsaan YP-osaston pelaajat.

Keskitorjujina pelaavat jo viime kaudelta tuttu Assi Vainikka ja liberoroolista verkkopelaamiseen siirtyvä Siia Suonperä. Tällä osastolla näemme varmaan  myös Clara Grossen ulkomaalaisvahvistuksen Ranskasta.

Liberona alkaa häärätä kokenut Neea Saarenpää sekä vuorollaan yleis- ja farmipelaajat.

Joukkueella on lisäksi laaja farmiosasto 2-sarjan pelaajia. Nuoria pelaajia nostetaan vuorollaan ykkössarjapeleihin mukaan.