Gina Rask PuMan naisten 1-sarjajoukkueen päävalmentajaksi 2019-2020

4.3.2019

Gina Raskin motto: "Opeta pelaaja ymmärtämään lentopalloa - ei vaan pelaamaan sitä"
Gina Raskin motto: "Opeta pelaaja ymmärtämään lentopalloa - ei vaan pelaamaan sitä"
Virginie De Carne
Virginie De Carne
Seppo Siika-aho
Seppo Siika-aho

Kokenut valmentaja tekee paluun pääkaupunkiseudun naislentopalloon. Valmennusryhmässä mukana myös Virginie De Carne ja Seppo Siika-aho

PuMa-Volleyn naisten 1-sarjajoukkueen valmentaja vaihtuu. Kaksi kautta joukkuetta luotsanneen Juho Rajalan sijaan vastuuvalmentajan tehtävän ottaa vastaan Gina Rask. 

”Päätin kaksi kautta sitten vetäytyä HEL Volley 1:n valmennuksesta. Silloin syynä oli aikaa vievä matkustaminen toiselle paikkakunnalle sekä sarjajärjestelmän vaihtuminen valtakunnalliseksi. Olisin joutunut olemaan niin paljon poissa kotoa ja se olisi ollut varsin haastavaa kun perheen nuorimmainen oli silloin vasta 1-vuotias. Nyt tuntuu että akut on ladattu ja on hienoa palata kotiin lentopallovalmennuksen pariin. Tämä on laji jota rakastan ja jossa tunnen olevani omimmillani”, iloitsee PuMa-Volleyn tuleva päävalmentaja Gina Rask: 

”Ammennan paljon tietoa muista lajeista lentopalloon ihan samalla tavalla kuin olen tehnyt sitä myös lentopallosta muihin lajeihin. Toivon että tulevassa PuMa-Volley 1-sarjajoukkueessa on pelaajia jotka haluavat kehittyä pelaajina niin fyysisissä kuin henkisissä ominaisuuksissaan. Pelaajat jotka ovat olleet valmennuksessani tietävät miten kovaa tehdään työtä illasta toiseen kehityksen eteen. Kun keväällä aloitamme emme tee töitä yhden kauden eteen vaan me teemme töitä tulevien kausien eteen. Yksilön kehittyminen keskipisteessä. Kun yksilö kehittyy niin myös joukkuepeli kehittyy - osaavat yksilöt tekevät menestyvät joukkueen”, kiteyttää Rask.

 

Virginie De Carne myös mukana joukkueen valmennuksessa 

Raskin valmennuksen ohella joukkueen yhdestä viikoittaisesta harjoituksesta vastaa vuorovedoin Virginie De Carne ja Seppo Siika-aho.

”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä siihen lisään, mitä Virginie on tuonut PuMalaisille ja eri ikäluokkien harjoitteluun tällä kaudella”, toteaa PuMan valmennusvastaava Jouni Lind: 

”Hänen panoksensa myös meidän edustusjoukkueen kehittämiseen on luonnollinen osa yhteistyön syventämistä VDC Academyn kanssa. Ja mietimme nyt muitakin erilaisia uusia konsepteja, miten voimme hyödyntää hänen osaamistaan PuMan toiminnassa.”

 

1-sarja luonnollinen osa laadukkaan junioriseuran toimintaa

”Kulunut kausi on kirkastanut meidän ajatustamme PuMan 1-sarjatoiminnan suhteen. Edustusjoukkueemme on luonnollinen osa ja selkeä jatkumo meidän laajalle juniorityölle. Haluamme, että meillä on ehjä polku motivoituneille nuorille lahjakkuuksillemme”, kertoo PuMan puheenjohtaja Seppo Siika-aho:

”Itselleni naisten joukkueen valmennusringissä mukana olo on mielenkiintoinen tehtävä. Toivon, että pystyn antamaan näille nuorille pelaajille myös jotakin uutta ja auttamaan osaltani pelaajia omassa kehittymisessään. Tiedosta, osaamisesta ja kokemuksesta tässä valmennusryhmässä se ei varmaankaan ole kiinni”, myhäilee Siika-aho.

Juho Rajalan ja PuMa-Volleyn tiet voivat kulkea yhdessä myös jatkossa: ”Aivan ehdottomasti haluamme pitää Juhon mukana PuMan toiminnassamme, hänellä on paljon annettavaa hänen osaamisellaan ja kokemuksellaan. Keskustelut ovat käynnissä ja toivotaan, että meillä hyviä uutisia kerrottavana kevään edetessä”, päättää Siika-aho.

PuMa-Volley matkustaa Juho Rajalan johdolla vielä sunnuntaina Huittisiin, kun PuMa kohtaa kauden päätösottelussa LP Vampula 1:n.

***

Gina Rask on monipuolinen valmentaja, joka valmentanut lentopalloa yhteensä 12 vuotta, joista 3 vuotta naisten 1-sarjassa. Hänellä III-tason valmentajatutkinto lentopallossa sekä I-tason valmentajatutkinto käsipallossa. Kaksi viimeistä hän on valmentanut Porvoon Akilleksessa B-poikia käsipallossa ja Porvoon Huntersin B-poikia jääkiekossa. Valmennuskokemuksen lisäksi hänellä on myös mm. nuoriso-ohjaaja ja  liikunnanohjaajan koulutus. Omalla urheilijanuralla Gina on pelannut mm. jalkapalloa 1-divarissa, salibandya 1-divarissa, lentopalloa 1-sarjassa sekä käsipalloa SM-liigassa. 

Virginie de Carne on toiminut mm. Salon Viestin juniorivalmennuspäällikkönä sekä LP Kangasalan päävalmentajana sekä toimii Lentopalloliiton Lounaan alueen aluevalmentajana. Pelaajaurallaan hän on pelannut mm. Venäjän ja Italian liigassa ja on ollut pelaajaroolissa yksi maailman parhaita pelaajia. Virginie on tuonut suomalaiseen nuorten valmennukseen paljon uutta näkökulmaa ja hänellä on paljon annettavaa nuorten urheilijoiden pitkäjänteiseen kehittämiseen.

Seppo Siika-aho on valmentaa PuMan juniorijoukkueita nyt viidettä kautta ja toimii myös PuMa-Volley ry:n puheenjohtajana. Hän on osaltaan rakentamassa PuMan laajan junioritoiminnan pohjalle ns. Akatemiamallia, jossa eri ikäluokkiin perustetaan tavoitteellisia ja intensiivisesti läpi vuoden harjoittelevia ryhmiä. Omalla lentopallourallaan hän pelasi mm. 41 A-maaottelua Suomen miesten maajoukkueessa. 

***

Lisätietoja:
Gina Rask, päävalmentaja 2019-2020
gina.rask(a)gmail.com
040 412 0576

Jouni Lind, valmennusvastaava
Jouni.lind(a)saunalahti.fi
050 521 3305

Seppo Siika-aho
seppoklaus(a)hotmail.com
050 325 3103