DC-tytöt Akatemia 2006-07 (08) syntyneille (C4/D1t)

PuMa Flame ja PuMa Flashin joukkueet Rovaniemen Power Cupissa kesäkuussa 2019

C4/D1-tytöt eli 2006-07 (08) -syntyneiden ryhmä

PuMa DC-Akatemia on pääosin vuonna 2007-syntyneistä pelaajille suunnattu joukkue, joka harjoittelee tavoitteellisesti läpi vuoden. Joukkueen ensisijainen sarja on C-ikäisten valtakunnallinen sarja. Tämän lisäksi ryhmästä muodostetaan ainakin yksi D-ikäisten aluesarjajoukkue.

Talvikaudella pidetään 3-4 yhteistä lajiharjoitusta viikossa, joista kolme arki-iltoina, yksi on viikonloppuisin yksittäisenä harjoituksena tai leiripäivänä. Tämän lisäksi on yksi viikoittainen fysiikkaharjoitus erityisesti niille joilla ei ole toista lajia. Harjoittelu on monipuolista niin lajiharjoituksissa kuin fyysisissä harjoitteissa. Kannustamme pelaajia harrastamaan ainakin kahta liikunnallista lajia ja pyrimme järjestämään harjoittelu ja pelit mahdollisimma hyvin siten, että myös toiseen lajiin osallistuminen onnistuu hyvin. Niiden pelaajien osalta, joilla on muita urheiluharrastuksia, sovitetaan fysiikkaharjoituksiin osallistumista erikseen.

Joukkueella ei ole lähtökohtiaisestui sisälentopalloharjoituksia Juhannuksen ja heinäkuun 25. päivän välillä. Joukkueen ohjelmaan kuuluu kesässä kaksi beach volley -harjoitusta sekä erilliset fysiikkaharjoitukset maanantaisin ja torstaisin. Beach-harjoitusten ohessa on fyysisiä osioita. Joukkueen pelaajat osallistuvat myös mahdollisuuksien mukaan beach-volley -turnauksiin kesän aikana. Heinäkuussa on yhteisestä toiminnassa kahden viikon tauko.

Joukkueen pelaajat pitävät harjoituspäiväkirjaa. Erityisesti seurataan sitä, että kokonaisrasitus ei nouse liian korkealle tasolle. Joukkue tekee ominaisuustestit kolme kertaa kauden aikana: toukokuussa, syyskuussa ja tammikuussa. Testeissä seurataan omien ominaisuuksien kehittymistä ja saadaan syötteitä erityisesti henkilökohtaisten harjoitteiden suunnittelemiseen ja toteutukseen.

Joukkueella on oma nimetty fysioterapeutti, jonka johdolla tehdään kauden alussa fysioterapeuttinne kartoitus. Kartoituksella selvitetään pelaajien henkilökohtaisia ominaisuuksia erityisesti liikkuvuuden ja lihastasapainon suhteen. Pelaajat ja heidän vanhempansa saavat fysioterapeutilta yksilöllistä palautetta ja harjoitusohjeita. Tarvittaessa myös mietitään tarpeellisia lisätoimenpiteitä.

Joukkue järjestää kauden aikana ainakin kaksi muutaman päivän leiriä; elokuussa, syyskuussa ja mahdollisesti helmikuussa. Leirit pidetään hyvissä olosuhteissa esimerkiksi urheiluopistolla kotimaassa tai vastaavassa lokaatiossa ulkomailla. Joukkueen jäsenet osallistuvat lähtökohtaisesti Lentopalloliiton etelän alueen tehotreeneihin ja teholeireille. Joukkue järjestää kauden aikana myös PuMan kotisaleissa tehotreenipäiviä, jotka pitävät sisällään kaksi 2-2,5 tunnin harjoitusta ja tauon niiden välillä.

Kesäajan ryhmä on laajempi, mutta talven joukkueessa on lähtökohtaisesti noin 12 pelaajaa. Joukkueen valinnassa painotetaan halua ja kykyä sitoutua joukkueen ohjelmaan ja toimintatapaan, yleisiä liikunnallisia valmiuksia sekä lajitaitoja.

Joukkueen toimintaan voi tulla tutustumaan osallistumalla joukkueen harjoituksiin, harjoitusajat löytyvät nimenhuudosta: https://pumadcakatemia2019-20.nimenhuuto.com/

Ilmoittautuminen joukkueeseen

Joukkueen valmennusryhmä:

Seppo Siika-aho p. 050 325 3103 seppoklaus@hotmail.com

Esa Männistö p. 050 555 2233 esa.mannisto@kolumbus.fi

Virginie de Carne, taito/fysiikkavalmentaja.

Elina Järvinen, fysioterapeutti.

Erikseen beach-valmentaja

Ilmoittautuneita. Marina Kerman, Sonja Sassi, Hertta Lehtinen, Lotta Koskinen, Milla Röytiö, Iisa Männistö, Veera Virtanen, Emiliina Heimala, Anastasia Kosovskaya, Iida Tuohimäki, Iiris harjunpää ja muita, joiden nimi ei julk.