D-tytöt 2006-07 s

D2-tytöt eli 2006 - 2007 -syntyneet

Joukkueen kausi alkaa elokuun alkupuolella, jolloin toiminta käynnistyy eri ryhmien yhteisharjoituksilla. Kausi loppuu kesäkuussa Rovaniemellä pelattavaan Power Cupiin.

Joukkueella on kolme yhteistä lajiharjoitusta viikossa, joista kaksi arki-iltoina ja yksi sunnuntaina. Lajiharjoitukset kestävät 2 tuntia ja niissä on myös fyysisen harjoituksen osioita. Harjoitukset alkavat aina huolellisella lämmittelyllä ja päättyvät yhteiseen loppuhuutoon.

Lajiharjoituksissa harjoitellaan kaikkia lentopallotaitoja, ei pelkästään niitä, joita tarvitaan D-ikäisten peleissä vaan myös taitoja, joita urheilija tarvitsee myöhemmin lajissa. Taitojen oppimisen päätavoite on kehittää taitavia ja kokonaisvaltaisia urheilijoita, ei optimoida taitoja omanikäisten pelien voittaminen tavoitteenaan.

Lajiharjoitusten lisäksi Puma-Volley järjestää nuorille ikäluokille yhteisen viikoittaisen fysiikkaharjoituksen, johon joukkueen pelaajia kannustetaan osallistumaan, erityisesti niiden osalta, joilla ei ole toista urheiluharrastusta. Erillisen fysiikkaharjoituksen voi jättää hyvin väliin kahta lajia harrastavat, mikäli se nostaa kokonaisrasituksen liian korkealle tasolle.

Harjoittelussa pyritään monipuolisuuteen niin lajiharjoituksissa kuin fyysisissä harjoitteissa. Kannustetaan pelaajia harrastamaan ainakin kahta liikunnallista lajia, pyritään järjestämään harjoittelu ja pelit siten, että myös toisen lajin harrastaminen olisi mahdollista. Harjoittelussa pyritään monipuolisuuteen ja siihen, että valmennettavien voimaharjoittelu on riittävällä tasolla, lajin ja harjoitteiden suorituksia tehdään oikein, notkeus ja liikkuvuus ovat riittävällä tasolla ja että levolle jää myös riittävästi aikaa.

Ryhmästä muodostetaan 2 joukkuetta, jotka pelaavat ensisijaisena sarjana Lentopalloliiton etelän alueen D-ikäisten aluesarjaa. Ryhmästä muodostetaan myös C-sarjan joukkue joka pelaa Lentopalloliiton C-sarjaa. Joukkueen E-ikäiset voivat osallistua myös E-peleihin muita joukkueita täydentäen.

Valmennus

Joukkueen valmennuksesta vastaavat Seppo Siika-aho ja Esa Männistö. Seppo ja Esa osallistuvat kauden aikana Lentopalloliiton II-tason valmentajakoulutukseen ja käyttää joukkueen toimintaa esimerkkinä koulutuksen etäopiskelutehtävissä.

Mukana valmennustehtävissä on myös aikataulun mahdollistaessa Arja Johnsson. Kaikki vanhemmat ovat milloin tahansa tervetulleita harjoituksiin seuraamaan harjoituksia tai apuvalmentajiksi.

Joukkuetta auttaa kauden aikana myös lasten ja nuorten liikuntaan erikoistunut fysioterapeutta Elina Järvinen.Joukkue kutsuu myös kauden aikana ajoittain vierailijoita harjoituksiin joko seuraamaan ja avustamaan ja myös ohjaamaan harjoituksia, mukaanlukien kaksi PuMan naisten edustusjoukkueen pelaajaa.

 

Seppo Siika-aho p. 050 325 3103 seppoklaus@hotmail.com

Esa Männistö p. 050 5552233 esa.mannisto@kolumbus.fi

Arja Johnsson p. 040 732 7671 arja.roytio@gmail.com

Jojo Jukka Sassi p. 050 307 5318 jukka.sassi@kotiportti.fi

 

(HUOM: D1-tytöt eli 2006 -syntyneet D1-tytöt harjoittelevat C-kokoonpanossa mutta pelaavat C:n lisäksi D:tä, ks. C-tytöt.)

 

D-tytöt lentopallokoulu on Puman Tiikeri-sarjassa pelaava joukkue. Lisää tietoja lentopallokoulun sivulta.