”Elviss Krastins on inspiraationi lähde!” ─ PuMan C3/D1-tytöillä nousukausi

15.11.2018

Klaus Henriksson valmentaa PuMan C3/D1-tyttöjen ryhmää. Mukana on kymmenen tyttöä. Henrikssonin oma tytär on myös mukana, kuten kahdella muullakin valmentajalla, joiden kanssa yhteisvoimin tyttöjen valmennusta hoidetaan. Yhteinen valmennusrinki on pyörinyt jo muutaman vuoden.

 Itse pelasin lentopalloa 25 vuotta 3-sarjatasolta liigaan asti, jossa olin Liiga-Korson joukkueessa. Kun aikoinani lopetin, halusin vielä antaa lajille jotakin, siksi ryhdyin valmentajaksi, sanoo Henriksson.

Pidän valmentamisesta. Varsinkin kun meidän joukkueemme jäsenet ovat tunnollisia ja tykkäävät treenata kovaa fyysisestikin. Heillä on vahva halu oppia ja he ovat sporttisia. Kaiken lisäksi he ovat hitsaantuneet hyvin yhteen, Henriksson jatkaa.

Kova ja tunnollinen harjoittelu on tuottanut myös tulosta.

– Viime kaudella olimme omassa D-aluesarjassa toisia ja Power Cupissa Kuopiossa yhdeksänsiä. Niitä voi pitää hyvinä saavutuksina.

Power Cup on vuosittain kesällä järjestettävä maailman suurimmaksikin sanottu lasten ja nuorten lentopalloturnaus. Kuopiossa kesällä 2018 oli 841 joukkuetta, joista 35 ulkomailta. Osanottajia oli yhteensä 7000. Sarjoja oli 22, joissa pelattiin 4500 ottelua. Seuraava turnaus järjestetään kesällä 2019 Rovaniemellä. (Lähde: Lentopalloliitto)

– C-turnauksissa olemme koko ajan nousseet ylemmille sijoituksille, jatkaa Henriksson.

Kovimpina vastustajina PuMalle ovat tavallisesti olleet Espoo Lentis ja Blues Volley Järvenpäästä. Tosin heitä vastaan ei ole nyt pelattu. Kaikkein kovin vastus on kuitenkin ihan joku muu.

– Kyllä kaikkein kovin vastus tai jopa vihollinen tytöille ovat he itse, sanoo Henriksson.

– Heidän täytyisi saada pelitilanteissa irti se, mitä harjoituksissa on tehty. Jokaisen pitäisi alkaa ymmärtää, että harjoittelua tehdään pelejä varten, Henriksson tähdentää.

Ilba, 12, on pelannut lentopalloa kaksi vuotta. Innoittajana pelaamisen aloittamiseen hänellä on toiminut jälleen kerran sama, kuten monilla muillakin: televisio-ottelut.

– Olen tykännyt katsella telkkarista Suomen maajoukkueiden pelejä, etenkin naisten maajoukkueen. Haluaisin pelata itsekin joskus tulevaisuudessa maajoukkueessa ja ammattilaisena.

Suurin idoli Ilballe on kuitenkin ollut miesten maajoukkuepelaaja Elviss Krastins.

 Hän on ollut minulle inspiraation lähde. Tykkään hänen pelityylistään.

Mikäpä etteikö Ilballakin olisi mahdollisuudet edetä urallaan vielä pitkällekin, jos vain intoa ja tavoitteellisuutta edelleen riittää. Ainakaan omasta joukkueesta se ei ole kiinni.

– Meidän joukkueessa on hyvä yhteishenki. On kiva treenata yhdessä ja joka kerta treeneihin menee ja sieltä lähtee hyvillä mielin! ▪

Joukkuesivuille tästä.

Teksti ja kuvat: Aki Korhonen