F:t pelireissulla Korialla

17.12.2017

Etelän alueen kolmannet F-junioreiden toimintapäivät järjestettiin Korialla. Paikalla joukkueita Kausalasta, Vantaalta, Korialta ja PuMasta. Pelattiin kolmessa lohkossa, joissa kahdessa Super- ja yhdessä Tiikeri-säännöt. Toimintaradalta löytyi jopa tramppa.

PuMasta reissuun oli lähtenyt yhdeksän pelaajaa. Poikien joukkue, Lauri, Bodgan ja Elmo, lähti ykköslohkoon. Peli sujui ihan kivasti. Korostettiin aloitussyötön varmuutta (4,5 metristä), vastaanottoon keskitymistä ja passitarkkuutta. Kakki nämä onnistuivatkin päivän aikana loistavasti. Ainoastaan eka pelin toisessa erässä tuli ”seisahdus”. Pojat taisivat syöttää jopa kahdeksan kertaa verkkoon. Aikalisä, jota en ole ottanut koskaan aikaisemmin F-peleissä, puhuttelu ja peli omalle tasolle. Tämäkin erä sitten hoidettiin loppukirillä 15-13.

Turnauksen suola poikien pelissä oli, kun viimeisessä pelissä vastassa oli Korian kokeneita, isompia tyttöjä. Nostivat kaikki aloituksen helpohkosti. Kaikki keskialueelle suuntautuneet hyökkäykset nousivat. Poikien oli alettava käyttää hyökkäyssuuntia, pudotuksia verkolle sivuun, pitkä rulla taakse ja hämäyksiä. Näin pojat hoitivat tämänkin pelin hienosti maaliin ja saavutettiin pelissä uusia ulottuvuuksia.

Toinen kokeilu, suora vastaanotto, ei vielä oikein luistanut. Muutama yritettiin mutta tämän harjoittelu jää sitten paremmin kevääseen. Hienoa kuitenkin, että valmentajilla on ajatusta lisätä elementtejä sitä mukaan kuin mahdollista. Korian tytötkin helpommissa peleissä pelasivat jo suoralla vastaanotolla.

PuMan tytöt Saimi, Nelli ja Sanni pelasivat kakkoslohkossa ja hyvällä otteella. Pari eka peliä hienosti maaliinsa. Kolmannessa tuli hiukan väsyä – olisi pitänyt käydä ulkona happihypyllä niin kuin pojat, jälkeen päin viisasteltiin. Toisaalta vastustajalla oli jo kokemusta, eli huonolle ei hävitty. Paljon hyviä suorituksia, pelin rakentamista, onnistumisia. Se tärkeintä ja hyvä mieli!

Kolmosjoukkue pelasi myös reippaalla otteella. Vastaanotto asennot ja linjat olivat kunnossa, hyvä keskittyminen. Hiukan pallo karkaili mutta hauskaa oli. Lentopallosuorituksilla mentiin, eikä turhaa mennyt heittelyksi. Tästäkin paljon suorituksia, iloisia pelejä ja tulihan se voittokin sitten sieltä!

Koria palkitsi pelaajat joulukuusen koristeilla ja suklailla. Kiitos hienosta päivästä isännille, valmentajille, huoltajille ja itse pelaajille!