Puman C3-tytöille aluemestaruussarjan 9. sija

10.3.2019

PuMa C3/D1 -joukkue
PuMa C3/D1 -joukkue

Puman C3-tytöt pelasivat aluemestaruussarjan sijoitusturnauksessa sijoista 6-12 Hollolassa lauantaina 9.3.

Alkulohkon ensimmäisenä vastustajana Puma sai vastaansa perinteisesti tiukan vastustajansa eli Espoon C1 -joukkueen.

Peli alkoi haparoivasti molemmin puolin ja pisteitä kertyi kummallekin enemmän vastustajan virheistä kuin hyvin päätetyistä hyökkäyksistä. Ensimmäinen erä kääntyi lopussa kuitenkin Espoolle 25-20.

Toiseen erään Espoo sai paremman alun ja johtikin erää parhaimmillaan jo 10-2. Tätä eroa Puma ei enää saanut kurottua kiinni vaan Espoo vein toisenkin erän pistein 25-12 ja näin koko ottelun 2-0.

 

Toisessa ottelussa Puma sai vastaansa Arsin 2 -joukkueen Haminasta

Ottelu alkoi vahvasti Puman komennossa johdon oltua parhaimmillaan jopa 14-1 Pumalle. Tytöt alkoivat saada enemmän omasta pelistään kiinni ja Puman syötöt olivat Arsille vaikeita nostettavia. Ensimmäinen erä päätyi Pumalle 25-13.

Toisessa erässä Puma jatkoi vahvoja esityksiään, jossa jälleen edettiin 14-1 tilanteeseen asti. Arsi sai vielä pienen kirin päälle, mutta Ilba Gashin pitkä syöttöputki lopussa auttoi Puman helpohkoon 25-13 erävoittoon. Ottelussa eniten pisteitä, eli 9 pistettä kirjattiin Puman Ester Hirvoselle.

Alkulohkon toinen sija tarkoitti, että vastaan välieräkierroksella tuli toisen lohkon ykkönen Kausala 2

Ottelu lähti käyntiin hyvin tasaisena ja varmasti puolustaneen Kausalan kenttään eivät Puman hyvätkään iskut meinanneet millään jäädä. Pitkiä palloralleja nähtiin useita ja peli etenikin tasaisesti aina tilanteeseen 10-10, jonka jälkeen Puma sai yliotteen. Valmentajien hyvät taktiset ratkaisut pelitavassa ja Peppiina Mäenpään yli 10 pisteen syöttöputki siivittivät Puman jo 20-10 johtoon. Tästä ei Kausala enää toipunut vaan Puma voitti erän 25-10.

Toiseen erään Kausala kokosi joukkonsa ja karkasi alussa jo 5-1 johtoon, mutta Puma aloitti tästä kirinsä ja peli eteni parin pisteen eroilla aina tilanteeseen 21-19 Pumalle, mutta Kausala oli lopussa vahvempi ja vei erän 26-24.

Kolmanteen erään Kausala tuli vahvalla latauksella ja tehokas hyökkäyspeli vei parhaimmillaan 10-5 johtoon. Puman loppukiri ei enää ehtinyt purra vaan erä päätyi 15-13 tappioon ja koko ottelu näin Kausalalle 2-1.  Ottelun pisteistä 10 kirjattiin loistavasti syöttäneelle Peppiina Mäenpäälle.

 

Tappio Kausalalle tiesi Pumalle pelaamista sijoista 9-10

Viimeiseen otteluun vastaan tuli  turnausjärjestäjä Salpis Hollolasta. Puma vei ensimmäinen erän varmalla pelillä 25-13 ja toisen 25-11.

Ottelu oli Pumalta hyvä näytös nuoren joukkueen vahvuuksista. 06 - 07 -syntyneistä tytöistä koostunut joukkueemme hyökkäsi hienosti laajalla rintamalla eri hyökkäyspaikoilta ja tästä oli osoituksena pisteiden jakautuminen melko tasaisesti kaikkien pelaajien kesken. Siiri Uotila kuitenkin loisti erityisesti onnistuneella hyökkäyspelillään tehden ottelussa 9 pistettä. Milja Henriksson passarina tarjoili hienoja passeja ja väläytteli myös jujuja ja hänellekin kirjattiin 2 pistettä. Lopputuloksena oli siis selvä 2-0 voitto Salpiksesta ja näin AM-sarjan 9. sija.

Joukkueessa pelasivat Heta Huhtinen, Milja Henriksson, Peppiina Mäenpää, Ester Hirvonen, Siiri Uotila, Pinja Ropponen, Ilba Gashi ja Aida Borgman. Turnauksesta poissa olivat Nea Subotic ja Maija Isokangas.

Valmentajina toimivat Klaus Henriksson ja Pasi Mäenpää.