A2-tytöt 9-12 loppusijoituksiin - SM-finaalista täpärasti ulos

9.3.2019

PuMan A2-tytöt pelasivat upeasti A-tyttöjen välierässä. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Juju Joensuusta. Peli alkoi varsin tahmeasti, peräti 8 aloitussyöttövirhettä eka erässä sekä turhaa jännitystä. Erän lopulla hyvä nousu mutta ei riittänyt - avauserä Jujulle. Toiseen erään paineet oli purettu ja peli alkoi luistamaan. Erä selkeästi Pumalle. Sama tahti jatkui sitten kolmannen erän ja avausvoitto 2-1.

Toiseen otteluun tuli etukäteen kovimmaksi arveltu Ylöjärven Ryhti. PuMa pelasi taitavasti syöttösuuntia ja kovimmat hyökkäyukset vastapuolelta karsittiin. A-poolijoukkue Ryhdillä kuitenkin riitti arsenaalia ja erä kääntyi tiukasti Ryhdille. PuMa kuitenkin lisäsi pökköä pesään toisessa erässä. Erän puolesta välistä lähtien kuskinpaikalla oli Puma. Syöttö kulki, hyökkäyksiä paukuteltiin kenttään. Tilanne 1-1. Kolmanteen erään lähdettiin samalla vauhdilla. PuMalle hyvä 5-3 -johto mutta sitten kaikki suli kun Yläjärven Jemina Jäärni paukutti 7 ässää. Ne mitä ylös saatiin sitten töytäröitiin leveäksi tai pitkäksi. PuMan loppukiri ei enää riittänyt ja Ryhti varmisti SM-finaalipaikan.

Kolmannessa ottelussa oli suuri lataus. Nurmo tai Puma SM-finaaleihin. Nurmo oli täydentänyt joukkueeseen pelaajia liigaryhmästä. Peli eteni tasaisesti. Puma johti vielä 9-8 mutta sitten Nurmon mylly alkoi pyöriä. Syötöllä ei saatu vastaanottoa sen vertaa rikki, että ois pystytty estämään Nurmon hyökkäysvoima nelosesta, samoin keskeltä tupaan tuli liigavoimin. Ensimmäinen erä Nurmolle. Toisessa erässä Nurmo sai vahvan alun. Puma tasoitti tilanteen  vielä 16-15 PuMan johtoon mutta sitten taas rotaatiot Nurmolle suotuisat ja hyökkäysvoimaa ja kovaa puolustusta ei murrettu- Peli Nurmolle isäntäyleisön valtaisan rummutuksen saattelemana 2-0.

Puma turnauksen 3. sijalle. Tällä varmistaa sijoituksen 9-12 mutta Salon SM-finaali jää nyt tytöiltä kokematta. Hieno kausi kuitenkin jo tässä vaiheessa. Tytöt eivät ole yhtään harjoitelleet yhteen mutta silti joukkue on miltei kuin perhe. Hiukan isompi olisi rinki voinut olla, kun Nurmossakin 9:llä taisteltiin muiden 14 pelaajan kokoonpanoja vastaan.

Kiitos erityisesti Vilkulle, joka nyt siirtyy beachin pariin. Vilkun pelastukset tässä turnauksessa olivat aivan ilmiömäiset, 10 cm korkeudelta lattian pinnasta monta upeaa suoritusta, puhumattakaan koko turnauksen pistekuningattaruudesta!

Tulokset

PuMan pelaajia selvisi kuitenkin SM-finaaleihinkin. A1-joukkueen pelaajat yhdistettiin alkukaudesta Rantaperkiön Iskuun ja RaIsku eteni välieristä finaaleihin.