A-tytöt välieriin – voitto D-poolista

27.1.2019


PuMan A-tytöt jatkavat hyvää nousua kohti sarjakauden loppua. Edellisessä turnauksessa voitto E-poolista, AM-mestaruus joulukuussa ja nyt lauantaina voitto D-poolista. Voitto merkitsee, että joukkue on 16 joukossa Suomessa ja etenee välieriin.

Viikin turnauksessa ensimmäisenä vastaan tuli OrPo, jossa pelaa akatemia- ja maajoukkuepelaajia. Ensimmäistä erää väännettiin tasaisesti. PuMan vastaanottopeli oli hyvää ja hyökkäyspeli tehokasta. Erän hallinta tuhrittiin kuuteen aloitussyöttövirheeseen. Lopputulos 27-25 häviö. Toisessa erässä syöttö laitettiin kuntoon ja erä selkeästi PuMalle, samoin kolmas erä.

Toisesta ottelusta odotetusti oli tulossa kovin. Vastassa oli SM-pooleja jo pelannut Soinin Tiikerit, urhelijamainen joukkue isolla U:lla, pituutta ei kuitenkaan kovin paljon. Ja tämän käytettiin hyväksi. PuMa pelasi korkeatasoista lentopalloa, jossa ei tehty virheitä, pelattiin naapurin avainpelaajat ulos, syöttö, vastaanotto ja hyökkäys kulkivat. Pelin huippu koettiin, kun vielä ensimmäisen erän lopulla mentiin 23-18 tappiolla. Sara syöttöruutuun, ohjeistus ”riskiä saa ottaa” ja Sara otti: tilanne kohta 25-24 PuMalle. Sitten vielä muutama jatkopallovääntö, Mette syöttämään ja erä lopulta PuMalle 27-25.  Toinen erä olikin sitten Puman hallintaa alkupallojen jälkeen. Soinilaiset kuitenkin hoitivat myös välieräpaikan itselleen. He voittivat OrPon 2-1 ja turnauksen 2. sija riitti välieräpaikkaan.

Kolmas peli oli sitten vain odottelua turnauksen loppumisesta. PuMa antoi ensin Vilppulan Tähdelle 8-1 kaulan. Sen jälkeen hoideltiin 15-15 ja erä voitto. Toinen erä käveleskeltiin maaliin.

Välierät pelataan la 9.3. PuMalla on vastassa siellä A-poolin 3. joukkue Nurmon Jymy, B-poolin voittojajoukkue RaIsku, jossa pelaa PuMasta Sara, Minttu sekä PuMan kasvatti Mona Kokko. Kolmantena joukkueena on Juju Joensuusta.

Tulokset

 

PuMan toinen (kolmas, jos RaISku yhteistyö lasketaan), PuMan ja Espoon Lentiksen B-tytöistä koostuva A-tyttöjoukkue aloitti myös sarjan (ilmoittautui kevääksi). Joukkue pelasi F-poolissa tasaisia pelejä ja voittokin tuli A-Volleysta.

Tulokset