Naisten 1-sarjajoukkueen runko kasassa

1.6.2018

Vilhelmiina Prihti B-tyttöjen turnauksessa Jyväskylässä syksyllä 2017
Vilhelmiina Prihti B-tyttöjen turnauksessa Jyväskylässä syksyllä 2017

Joukkue muodostuu suurelta osalta Mäkelänrinteen urheiluakatemian nuorista urheilijoista, mutta mukana on myös sopivasti hieman kokeneempaakin kaartia.

PuMa-Volleyn kauden 2018-2019 naisten joukkue muodostuu suurelta osalta Mäkelänrinteen urheiluakatemian nuorista urheilijoista, mutta mukana on myös sopivasti hieman kokeneempaakin kaartia. 

Vilhelmiina Prihti Vampulasta PuMaan

Monet joukkueen pelaajat ovat tuttuja pääkaupunkiseudun tyttö- ja naislentopalloa seuranneille. Joukkueen tuore kasvo ja mielenkiintoinen tulokas on Vilhelmiina Prihti, joka siirtyy PuMa-Volleyhin LP Vampulan 1-sarjajoukkueesta. Nuoresta iästään huolimatta Vilhelmiina oli jo ensimmäisellä kaudellaan tärkeä lenkki LP Vampulan 1-sarjajoukkueessa. 

Vilhelmiin tulee opiskelemaan Mäkelänrinteen urheilulukioon ja Helsinkiin hänet houkutteli nimenomaan urheiluakatemia ja beach volleyn harjoitusolosuhteet sekä valmennus. Vaikka beach onkin Vilhelmiinan päälaji, tavoitteet sisäpelin osalta on selvät: ”Omat vahvuuteni näkisin tällä hetkellä verkolla ja nimenomaan hyökkäyspelissä. Se missä ehdottomasti haluan kehittyä, on vastaanotto”, 183-senttinen yleispelaaja kertoo. 

Nuorelle urheilijalle tulossa on suuri elämänmuutos Helsinkiin muuttamisen kautta: ”Vähän tietysti minua jännittää muuttaminen Helsinkiin ja uusi joukkue, mutta onneksi joukkueessa on jo muutamia tuttuja pelaajia. Tämä PuMan tapa, jossa varsinkin uudelle pelaajalle tulee oma pelaajamentor kuulostaa tosi hyvältä.”

Lisää pelaajauutisia luvassa lähipäivinä

”Hienoa saada hänet ryhmään mukaan, Vilhelmiina täydentää ulottuvana pelaajana hyvin yleispelaajaosastoamme. Vaikka hän tuleekin Helsinkiin beach volleyn perässä, oli ilo kuulla, että kiinnostusta löytyy pelata myös sisällä. Meidän tehtävä on sitten tukea hänen hieman erilaista urheilijanpolkua”, iloitsee joukkueen päävalmentaja Juho Rajala: ”Täydennämme joukkuetta vielä lähiviikkojen aikana. Kartoitamme eri pelipaikoille joukkueeseen sopivia pelaajia. Liberojen suhteen meillä on suorastaan positiivinen ongelma, tarjolla on useita hienoja nuoria urheilijoita”.

 

1-sarjajoukkueryhmään ensimmäisessä vaiheessa nimetyt 9 pelaajaa

Yleispelaajat:  
Minttu Junno178 cm19 vuotta
Vilhelmiina Prihti183 cm17 vuotta
Siia Suonperä184 cm21 vuotta
   
Keskipelaajat:  
Johanna Tolvanen177 cm22 vuotta
Assi Vainikka181 cm23 vuotta
   
Passarit:  
Mette Helminen170 cm17 vuotta
Elina Lind174 cm18 vuotta
   
Hakkurit:  
Mira Järveläinen174 cm26 vuotta
Oona Laurell173 cm21 vuotta