Fortum Power Cup on seuratyön näyteikkuna ja seurojen yhteinen voimanponnistus

12.6.2017Power Cup tapahtumaan osallistui tänä vuonna 159 lentopalloseuraa 865 joukkueella. Kisapasseja lunastettiin yli 7000 ja käytössä oli noin 260 kenttää. Siinä muutama luku. PuMa oli suurin osallistuva seura 27 joukkueella.

Laajana tapahtumana se oli jälleen hieno ja tärkeä kohtauspaikka, paitsi nuorille urheilijoille, myös kaikille valmentajille, ohjaajille ja muille lentopalloilevien nuorten taustajoukoille.

Koska suuri tapahtuma herättää kiinnostusta on seuroja myös kannustettu hyödyntämään tapahtumaa niin uusien ohjaajien ja valmentajien rekrytoinnissa kuin uusien lajiharrastajien innostamisessa.

Yksi tapahtuman tavoitteista oli myös entisestään tukea paikallista seuratoimintaa ja lisätä sen elinvoimaisuutta. Nyt tänä vuonna voimansa näyttivät Vantaan, Espoon ja Helsingin lentopalloseurat.

Järjestelyistä yhdessä Suomen Lentopalloliiton kanssa vastasivat paikallisseurat Blues Volley, Espoo Lentis, Keimolan Kaiku, Korson Veto, Naarasleijonat, Puma-Volley, Vantaan Lentopallo ja Helsinki Volley.

Seurojen organisoimat 753 vapaaehtoistyöntekijää, talkoolaista, mahdollistivat tämän mittavan tapahtuman hienon läpiviennin. Suuri kiitos kaikille talkoolaisille!

 

Koulumajoitus – kisojen haastellisin projekti

Perinteinen koulumajoitus on arvossaan myös Vantaan Power Cupissa. Ilman sitä tällaiset tapahtumat olisivat mahdottomia järjestää. Majoitusta täällä järjestettiin 30 koulussa, 27 näistä sijaitsi Vantaalla ja kolme Helsingissä. Majoituksen lisäksi kouluilla tarjottiin myös aamiaiset ja iltapalat.

Majoituspaikkoja varattiin hieman yli 7000 ja tämä määrä oli riittävä. Lopullinen yöpyjien määrä oli hieman yli 6500.

-Meillä oli hieman puskuria, koska aina voi tulla yllätyksiä. Näin kävi tänäkin vuonna muutamien ulkomaalaisjoukkueiden kanssa ja pystyimme hoitamaan tästä huolimatta kaiken hienosti, Anna Kojola, PuMa, tapahtuman majoitusvastaava kertoo.

Lähtökohtana valmisteluissa oli, että valikoidut koulut sijaitsivat hyvien liikenneyhteyksien päässä Myyrmäestä. Tilojen soveltuvuus majoitukseen ja ruokailu sekä peseytymistilat olivat tärkeä valintakriteeri.

-Yhteistyö Vantaan kaupungin kanssa sujui hyvin ja lopputulos oli onnistunut, Anna painotti.

Hän kertoi kierrelleensä tapahtuman aikana eri majoituspaikoissa ja saaneensa paljon hyvää palautetta.

-Kaikki oli hienosti, paikat siistejä ja aamu- ja iltapalatarjoiluihin oltiin tyytyväisiä. Ja kaikkein tärkeintä, lapset olivat iloisia. Tämä on se meidän tärkein pointti. Se, että lapset nauttivat Power Cup tapahtumasta ja tunnelmasta. Siitä ne kivat muistot jäävät, Anna Kojola korostaa.

 

Power Cup on kehittyvä tapahtuma

Vaikka organisaatio kattaakin periaatteessa kaikki tapahtuman osa-alueet, jää aina asioita, jotka ”tippuvat väliin”. Näitä asioita hoitaa Power Cupissa projektipäällikkö Vesa Kauppi, PuMa-Volley.

Oman työnsä hän kokee muiden auttamisena ja toteaakin olevansa ekstra resurssi, silloin kun sellaista on tarvittu.

-Kun olen toimeton ja ilman töitä, tiedän, että hommat toimivat organisaatiossa hyvin, hän naurahtaa.

Power Cupin järjestelyissä Vantaalla hän on ollut mukana alusta lähtien. Kun hän kuuli suunnitelmista anoa tapahtumaa tänne, hän innostui asiaan välittömästi.

-Power Cup on minulle eräänlainen ”once in the lifetime” tapahtuma ja siksi halusin olla siinä ehdottomasti mukana. Tärkeimpiä syitä oli ensiksi se, että tällaista tapahtumaa ei täällä ole yhdessä tehty pitkään aikaan. Ja toinen syy oli se, että näen tällaisen tapahtuman mahdollisuutena kehittää myös jotain ihan uutta. Sellaista, jossa paikalliset seurat yhdessä voivat tehdä lentopallon eteen, jotain vielä suurempaa ja kunnianhimoisempaa, Kauppi pohdiskelee.

Hän kertoo käyneensä läpi jo yhdeksän Power Cup tapahtumaa valmentajana. Tämän vuoden tapahtuma, jossa hän itse on yhtenä sen vastuullisista järjestäjistä, on antanut hänelle kuitenkin ihan uuden vision siitä, mitä mahdollisuuksia tämän kaltaisen tapahtuman kehittämisellä on.

-Tapahtuman luonne on ollut viime vuosina hyvin saman kaltainen. Se on palvellut hyvin tarkoitustaan ja toiminut monien lentopallon juniori-sukupolvien innoittajana. Hyvä näin. Kuitenkin mahdollisuuksia varmasti on luoda näin hienon tapahtuman ympärille myös uutta, hän pohdiskelee.

Kansainvälistyminen, valmennuksellinen yhteistyö, lajin kehittämiskokeilut ja seurojen laajempi yhteistyö ovat asioita, joita projektipäällikkö Vesa Kaupin mielestä olisi syytä pohtia, kun Power Cupin tulevaisuuden visioita pohditaan.

-Näin ihan tulevaisuuden vinkiksi, hän naurahtaa.

Teksti ja kuvat: Ari Martinaho